FORGOT YOUR DETAILS?

Съвместна изложба-живопис посреща любителите на изкуството в Пловдивски Културен Институт

by / вторник, 05 декември 2017 / Published in Минали събития

Скъпи любители на изкуството,
Имаме удоволствието да Ви поканим
на Официалното откриване на съвместната изложба живопис
на Бисерка Вълканова, Виолета Георгиева и Гергана Вълкова,
което ще се състои на 9 декември (събота) от 18:00 часа
в Експозиционната зала на Пловдивски Културен Институт!

Бисерка Вълканова е родена във Видин. През 1988 г. завършва висше образование във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“ във Велико Търново – специалност „Графика“ и педагогика на изобразителното изкуство със степен „магистър”. Работи като учител в СОУ „Св.св.Кирил и Методий“, профилирано в областта на изкуствата, в родния си град. Твори основно в сферата на изящните изкуства – графика и живопис; участва в национални и всички регионални изложби. Занимава се и с приложно изкуство-скрапбукинг, кардмейкинг, пачуърк, художествена декорация.

Виолета Георгиева е родена в гр. Пловдив. Получава средно образование в художествената гимназия за сценични кадри – днес Национална Гимназия за Сценични и Екранни Изкуства Пловдив. През 1989 г. завършва висше образование във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“ във Велико Търново – специалност „Графика“ и педагогика на изобразителното изкуство” със степен „магистър”. От 1990 до 2016 година работи като преподавател по изобразително изкуство в СОУ „Христо Г. Данов“ Пловдив, а от 15 май 2016 година е в СУ „Найден Геров“ Пловдив. За постигнати високи професионални успехи през 2002 година е наградена със „Значка Пловдив“. Работи в областта на графичния и модния дизайн, декоративно-приложните изкуства – ювелир, витраж и декупаж. Твори в сферата на живописта като досега е участвала в редица регионални изложби

Гергана Вълкова  е родена в Тополовград. Висше образование завършва във ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“ гр. Велико Търново при проф. Никола Хаджитанев и проф. Христо Цацинов – специалност „Графика и педагогика на изобразителното изкуство” със степен „магистър”. От 1992г работи като учител във Второ основно училище „П.Р.Славейков“ в Стара Загора. Твори в сферата на живописта, участва в национални и регионални изложби.

Изложбата ще е на разположение за всички любители на изкуството до 09 януари 2018 год.

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!

logo (1)Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ

Print Friendly, PDF & Email

Вашият коментар

TOP