FORGOT YOUR DETAILS?

Арт-терапевтична сесия за деца „Като в приказките“ с Център „С-Иввена“

by / сряда, 04 октомври 2017 / Published in Week of Inspiration

Арт-терапевтична сесия за деца „Като в приказките“
на 19 ноември (неделя) от 17:30 часа
в  „Седмица на Вдъхновението – Week of Inspiration`2017”
ще представят Надежда Бегова и Ивелина Стаменова от Център „С-ИВВЕНА“

Какво ни вдъхновява? 

„Изкуството като терапия е нещо, което ме вдъхновява и вярвам, че чрез него човек наистина може да помага. Винаги съм търсила начин да бъда полезна и да помагам на хората и мисля, че открих как наистина можеш да помагаш, като подкрепиш човека да открие, опознае и обикне себе си. Арт-терапията ми даде възможност да бъда себе си и да използвам ресурсите си. Аз искам да дам същото и на моите клиенти смелост да изследват, да създават и преодоляват трудностите, пред които се изправят ежедневно. Създаването на изкуство е възможност за себеизразяване, за споделяне и отработване на травматични преживявания в едно защитено пространство. Място, където всеки би се чувствал приет, обичан и свободен да се изрази.“ – Надежда Бегова

„Вдъхновява ме Животът, с всички свои цветове и форми! Вдъхновява ме чистотата на детската усмивка, красотата на залеза, соленият морски бриз. … И още! Като всяка Жена обичам и черпя своето вдъхновение от Любовта! А едно от нейните най – неустоими лица е изкуството.  Там, където можем да оставим думите да замълчат и да се потопим в море от чувства и свобода… Свободата да бъдем себе си! Казва се, че най – прекият път към детската Душа е чрез изкуството. И е точно така! Посетете нашата арт работилница и ще се уверите с усмивка!“ – Ивелина Стаменова

                                             

Надежда Бегова – дипломиран психолог към Център „С-ИВВЕНА“, специализирала „Арт-терапия“ към Нов Български Университет.
Ивелина Стаменова – основател и ръководител на Център „С-ИВВЕНА“, завършила логопедия и специална педагогика, специализирала детска психология и арт-терапия, също в НБУ-София.

Арт- терапевтичната сесия „Като в приказките“ е специално създадена и защитена програма, която осигурява подкрепа и развитие на децата чрез игра и творчество. Всяко дете има възможност да се срещне със себе си и опознае своите силни и слаби страни, като придобие умения:
>Да се харесва и приема такова, каквото е
>Да изразява свободно емоциите си
>Да се чувствам самоуверено
>Да казва „не“, когато това е важно за него
>Да общува свободно и по позитивен начин
>Да се справя само, когато е необходимо

Ателието е ориентирано към личностното развитие на деца между 7 и 14 години и използва методи на Арт-терапия и Експресивни изкуства като Психодрама и Музикотерапия, които стимулират и развиват социалните умения, емоционалната интелигентност, спонтанността и креативността на децата.
Тези творчески сесии обогатяват и разширяват емоционалния опит на детето, развиват емоционалната му интелигентност и умения за намиране на нестандартни решения чрез творческа дейност. Помагат на детето да се научи да се отърсва от натрупаните стрес и тревожност и да бъде по-балансирано.
Вдъхват спокойствие на родителите, виждайки как неизчерпаемата енергия на детето им е насочена професионално в едно съзидателно, творческо русло.
Фокусът в арт-терапевтичната програма „Като в приказките” е върху развитието на личността на детето чрез изкуство и не изисква специални творчески умения!

Доверете се на професионализма и опита на екипа от Център „С-ИВВЕНА“! Заповядайте в тази творческа и вдъхновяваща среща, в която можете да намерите отговор на въпросите ви, свързани с хармоничното развитие на вашето дете.

Очаквайте редовните класове с център„С-ИВВЕНА“ в календара на Пловдивски Културен Институт.

Да си подарим прекрасно и полезно време ЗАЕДНО!!!

logo (1)Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ

 

Print Friendly, PDF & Email

Вашият коментар

TOP