FORGOT YOUR DETAILS?

Детски творилници „Три години ЗАЕДНО“ – 10 февруари

by / петък, 19 януари 2018 / Published in Минали събития, Новини

Скъпи родители и малки прятели,
каним Ви да споделим
„Приказна събота за деца и родители“
на 10 февруари от 10 до 19 часа
в сградата на Пловдивски Културен Институт
като част от празничната седмица „Три години ЗАЕДНО“.

Празничната събота ще обагри модерното и удобно пространство на Пловдивски Културен Институт с цветни, разнообразни забавни творчески работилници за децата и полезни лекции за техните родители с ВХОД СВОБОДЕН!!!

Истинско приказно кралство очаква децата, където ще могат да се забавляват и творят или да открият своята нова страст. Заедно ще месим вкусен хляб и здравословни изкушения, ще майсторим цветни свещи, ще създаваме сами ръчни подаръчета и ароматни сапунчета.

Запознайте се с пълната Програма Детски творилници по теми и часове:

11:00 – 12:20 Зелена работилница за сурови сладкотийки за деца на 5+ години 
Иванина е една от създателките на пекарната за безглутенови храни и ще представи лесен начин, чрез който децата да си направят сами здравословни лакомства от сурови продукти, които да превърнат във фигурки по тяхно желание.

По време на работилницата децата ще имат за задача да изрежат, залепеят и офoрмят букети от цветна картия и целуфан. След това ще се захванем с изработване на сурови бонбони. В тази част децата ще бъдат запознати с използваните продукти и ще трябва да изработят сурови бонбони от сушени пловоде, рожково брашно, ядки и кокосови стърготини. Когато имаме всичко необходимо ще преминем към сглобяване на „букета“. Тук първо ще бъдат опаковани вече готовите бонбони. След това ще се пристъпи към сглобяване на бонбоните и офермената като букет опаковка.

Продуктите на Зелена работилница ще може да откриете и в Изложбената зона по време на събитието.

12:30 – 13:50 – „Театър на трохите“ с Хлебни къщи Пловдив за деца на 5+ години

Под вещото ръководство на Даниела Танева от Хлебни къщи Пловдив децата ще се впуснат в рисуване в брашно по зададена тема и замесване на квасен хляб, който ще могат да си вземат и да опекат вкъщи!

Театър на Трохите е разработен  уникален метод за развиване на собствени сценарии и правене на кукли от тесто. Създаването на мултимедийни и мултисетивни куклени театрални представления превръщат публиката в активен участник, който меси хляб заедно с актьорите и сама решава как да се развие основния сценарий. Това развива потенциала и отговорността за взимане на решения, което от своя страна се превръща в репетиция за живота и изграждане на определени позиции и проява на инициативи за промяна.

14:00 – 14:40 – Работилница за свещи „От Любов“ за деца на 7+ години, която включва Декориране на свещ „Сърце“ и свещ „Цвете“
14:40 – 15:20 – Работилница за свещи „От Любов“ за деца на 7+ години,  която включва  Навиване на свещ от пчелен восък и декориране

Ще ни гостува Тихомир Спасов от Работилница за свещи “От Любов” , която съществува от м. Декември 2014 г., мобилна е, има десетки участници в над 5 града.

Свещолеенето е арт-терапевтичен процес, подпомагащ участниците да концентрират вниманието и усилията си върху търпеливото създаване на същинско произведение на изкуството – плод на собственото им въображение. Работейки с ароматизирани смеси от парафин и палмов восък, както и с натурален пчелен восък, участниците имат възможността да се потопят в основите на ароматерапията.

Продуктите на свещи “От Любов”ще може да откриете и в Изложбената зона по време на събитието.

15:30 – 16:50 – Ароматна работилничка за сапуни с QQ natural за деца на 5+ години

Една истински интересна работилница, в която деца обясняват и демонстрират на деца. Синът на създателката на QQ natural Антония Славова ще работи с готова сапунена глицеринова основа, която се разтапя, към нея се добавят аромати, билки, цвят и се излива в силиконова формичка, където подсъхва за известно време, за да се получи готовото сапунче.

„Натуралните сапуни и козметиката, които създавам се ползват от мен и малките ми деца доста време, преди да реша да ги споделя. Те са изпробвани от мен и приятели рецепти с доказано качество и ефект. Желанието, любовта и удоволствието, с което ги приготвям са запечатани в ароматните калъпчета и кутийки и се радвам да ги споделя с вас за повече здраве, настроение и усмивки!“, споделя Антония.

Продуктите QQ natural cosmetics ще намерите в Изложбената зона по време на събитието.

17:00 – 18:20 Творческа работилничка с Николина Запрянова за деца на 5+ години

Нека сътворим заедно красива и оригинална изненада за любим човек! Ще изработваме артистични подаръчета,  подходящи за различни поводи – от покана за събитие, празнични картички, прикове, разделители за книги, моливници, етикети за подарък и др.

Изкуството е начин детето да изрази себе си, да развие творческо мислене, въображение и да се освободи от емоционални блокажи. Заедно можем да вдъхновим децата да творят, създават и развиват. Да им помогнем да повярват, че палитрата от човешки възможности е безкрайна.

Графикът на детските занимания е специално съобразен, докато децата творят и се забавляват,  родителите да могат спокойно да се информират  от най-добрите професионалисти за полезни и интересни теми, свързани с детското възпитание, емоционално развитие и поведение, хранене и общуване.

Научете повече за:
ПРОГРАМА ЛЕКЦИИ – 10 февруари
ПРОГРАМА УЪРКШОПИ за малки и големи – 10 февруари
ОТВОРЕНИ КЛАСОВЕ от 5 до 9 февруари
НЕДЕЛНА ТАНЦОВА ФИЕСТА – 11 февруари

Последвайте ни във Facebook: ТРИ години Пловдивски Културен Институт! 

ОЧАКВАМЕ ВИ да си подарим забавно и полезно време заедно! 

logo (1)Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!

Print Friendly, PDF & Email

Вашият коментар

TOP