FORGOT YOUR DETAILS?

Балетно студио „Малките ангели“

Във всяка малка дама се крие истинска принцеса, която мечтае да бъде балерина. Толкова нежност, изящество и грация има във всяко движение. Балерините изграждат таланта да изразяват мисли и емоции чрез телата си. Балетът е сценично изкуство, изградено на базата на пантомима, музика, сценография, драматургия, като основно изразно средство е танцът.
Появил се е през Ренесанса в Италия, доразвил се е във Франция и е разцъфтял в Русия. Самият спектакъл включва голямо разнообразие от костюми, декори и осветление и е атрактивен както за възрастните, така и за децата.

Класическият балет развива едновременно координацията и остротата на ума, помага за развиване на музикалния слух, увеличава гъвкавостта, развива мускулите, стимулира сърдечно-съдовата система.

Ако все още се колебаете дали балетът е подходящ за вашето дете, ето няколко  предимства от изучаването му:
развитие на физическо, емоционално и ментално ниво – опитът показва, че балетът учи децата да развиват умения като решителност, ловкост, концентрация, самочувствие. Балетът развива стойката и дисциплината на движението. Той подобрява пространствената и кинестетична ориентация.
усвояване на сценични умения – изявата на сцена може да помогне на детето да се чувства уверено, когато порасне, независимо с какво ще се занимава.
възможност за откриване на призвание – колкото по-рано детето започне да танцува балет, толкова повече време ще има да развие умението, таланта, дисциплината и артистизма, ако иска да стане професионалист.
приучаване към самодисциплина –усвояването на нови позиции и стъпки не винаги е лесно, което изисква доста самодисциплина, старание и практика.
събуждане на интерес към различни видове танци – класическият балет е добра основа за изучаване на други видове танци в по-късен етап от живота.
изграждане на интерес към здравословното хранене – децата се научават да се хранят правилно, за да бъдат в добра форма.

Децата може да започнат да изучават балет на възраст около 4-5 години. За тях стоенето пред огледалото и различните пози са нещо ново и вълнуващо. Колкото по-малки, толкова по-лесно се учат на нови неща. След няколко години практика се забелязват и дългосрочните ефекти от балета – стегнати мускули, добре изглеждащо тяло, самоувереност.

Балетно студио „Малките ангели“ се развива в подкрепа и популяризиране на танцовото и сценично изкуство.  Дайте шанс на детето да се докосне до магията на балета  чрез професионализма и доброто отношение на нашите преподаватели.

Ръководител: Софка Славова

„От приказния вълшебен свят на книгите попаднах още като дете в балетната школа на НЧ „Христо Ботев“, гр. Пловдив. И от тогава до сега аз все танцувам и с радост дарявам своята любов и умения на малки и по-големи деца-балерини. Балетът е като живота – живо пластично духовно изкуство, музиката те завладява и попадаш в уж необикновената, но съвсем реална история, която се разказва на сцената с танц, и се случва сега, в този момент… Страстта и любовта към танца растяха през годините, вдъхнати ми от първата ми учителка по балет, Калина Сотирова, която с изключително чувство разказваше увлекателно за своя собствен път от самото създаване на Пловдивския балет, преминавайки през ролите на героините и всички преживелици в света на своята професия на балерина. Тези разкази и досега пулсират в мен в едно с движенията на танца и ме вдъхновяват в работата ми. Финесът и изяществото, радостта от прилива на енергия и емоцията, удоволствието от самото движение, красивата поза и жест, пластичността са това, което вижда всяка балерина в собственото си отражение в огледалото на залата и после раздава от сцената и това, което искам да предам на всеки любител на красивото изкуство балет.“

С Балетно студио „Малките ангели“ можете да се срещнете в класовете  по
Класически балет за деца 4 + години

понеделник  и сряда от 17:30 часа

Официална Facebook страница – Балетно студио Малките ангели

logo (1)

Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ
Facebook: Пловдивски Културен Институт

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!

 

Print Friendly, PDF & Email
TOP

Условия за поверителност

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?