FORGOT YOUR DETAILS?

Балетно студио „Малките ангели“

Балетно студио „Малките ангели“ се развива в подкрепа и популяризиране на танцовото и сценично изкуство и за първи път създава комбиниран клас – класически балет и художествена гимнастика за деца от 2,5 до 11 годишна възраст.

С Балетно студио „Малките ангели“ можете да се срещнете в класовето по  Художествена гимнастика за деца от 3 до 6 години и Класически балет за деца 4+ (Начинаеща група).

Във всяка малка дама се крие истинска принцеса, която мечтае да бъде балерина. Толкова нежност, изящество и грация има във всяко движение. Балерините изграждат таланта да изразяват мисли и емоции чрез телата си.
Балетът е сценично изкуство, изградено на базата на пантомима, музика, сценография, драматургия, като основно изразно средство е танцът.
Класическият балет развива едновременно координацията и остротата на ума, помага за развиване на музикалния слух, увеличава гъвкавостта, развива мускулите, стимулира сърдечно-съдовата система. Появил се е през Ренесанса в Италия, доразвил се е във Франция и е разцъфтял в Русия. Самият спектакъл включва голямо разнообразие от костюми, декори и осветление и е атрактивен както за възрастните, така и за децата.

Художествената гимнастика винаги е била и ще бъде най-нежният, красив и елегантен спорт.
За да се постигне високо ниво на спортно майсторство обаче, е неободима стабилна основа, безупречна подготовка, постоянство, много труд и разбира се любов и отдаденост.
В тези първи стъпки и въвеждащи класове може да се крие талант, спортен дух и истински победител.

Ако все още се колебаете дали балетът или художествената гимнастика са подходящи за вашето дете, ето няколко от предимствата от изучаването им:
• развитие на физическо, емоционално и ментално ниво – опитът показва, че балетът учи децата да развиват умения като решителност, ловкост, концентрация, самочувствие. Балетът развива стойката и дисциплината на движението. Той подобрява и пространствената, и кинестетична ориентация
• усвояване на сценични умения – изявата на сцена може да помогне на детето да се чувства уверено, когато порасне, независимо с какво ще се занимава
• възможност за откриване на призвание – колкото по-рано детето започне да танцува балет, толкова повече време ще има да развие умението, таланта, дисциплината и артистизма, ако иска да стане професионалист
• приучаване към самодисциплина –усвояването на нови позиции и стъпки не винаги е лесно, което изисква доста самодисциплина, старание и практика
• събуждане на интерес към различни видове танци – класическият балет е добра основа за изучаване на други видове танци в по-късен етап от живота
• изграждане на интерес към здравословното хранене – децата се научават да се хранят правилно, за да бъдат в добра форма
Децата може да започнат да изучават балет на възраст около 4-5 години. За малките деца стоенето пред огледалото и различните пози са нещо ново и вълнуващо. Колкото по-малки, толкова по-лесно се учат на нови неща. След няколко години практика се забелязват и дългосрочните ефекти от балета – стегнати мускули, добре изглеждащо тяло, самоувереност.

Дайте шанс на детето да се докосне до магията на балета и света на художествената гимнастика чрез професионализма на балетния екип „Малките ангели

Художествен ръководител: Марияна Рангелова – балерина с 30-годишен опит в Държавна опера Пловдив. Своят творчески път, тя започва като част от Кордебалета, а след това се изкачва до най-високата стълбичка на успеха – солист на Държавната опера Пловдив. Наред с това, към нея не закъсняват покани за хореографска и преподавателска работа у нас и в чужбина, като заниманията с деца е нейна запазена марка. С богат педагогически опит в работата с деца, част от подготвителния екип на състезателките по художествена гимнастика от СК Пловдив. Именно Марияна Рангелова бе балерината, избрана да предаде знанията и професионализма си на специален семинар на Федерацията по Художествена гимнастика на о. Сардиния през 2017 год.

Асистенти в подготовката:
Анелия Мюзюрска – художествена гимнастичка с 11-годишен опит зад гърба си.
„Тренирам художествена гимнастика от 11 години. Още от малка бях привлечена и очарована от този спорт. В началото ми бе много трудно, но осъзнах, че гимнастиката изисква труд, постоянство и отговорност. Тя те учи на дисциплина, самостоятелност, упоритост, да изразяваш всяко едно чувство с движенията си и да си щастлив от това, което правиш. Била съм на много престижни състезания, имам десетки награди от държавни и международни състезания и чувството, когато се качиш на стълбичката и си възнаграден за труда си, е просто невероятно! Готова съм да предам всички мои знания и опит на най-малките грации.“ – Анелия Мюзюрска.

Софка Славова – балетен асистент, преподавател по Боди балет.  „От приказния вълшебен свят на книгите попаднах още като дете в балетната школа на НЧ „Христо Ботев“, гр. Пловдив. И от тогава до сега аз все танцувам и с радост дарявам своята любов и умения на малки и по-големи деца-балерини като помощник на г-жа Марияна Рангелова, мой балетен педагог.
Балетът е като живота – живо пластично духовно изкуство, музиката те завладява и попадаш в уж необикновената, но съвсем реална история, която се разказва на сцената с танц, и се случва сега, в този момент… Страстта и любовта към танца растяха през годините, вдъхнати ми от първата ми учителка по балет, Калина Сотирова, която с изключително чувство разказваше увлекателно за своя собствен път от самото създаване на Пловдивския балет, преминавайки през ролите на героините и всички преживелици в света на своята професия на балерина. Тези разкази и досега пулсират в мен в едно с движенията на танца и ме вдъхновяват в работата ми.
Финесът и изяществото, радостта от прилива на енергия и емоцията, удоволствието от самото движение, красивата поза и жест, пластичността са това, което вижда всяка балерина в собственото си отражение в огледалото на залата и после раздава от сцената и това, което искам да предам на всеки любител на красивото изкуство балет.“

Запазете своето място ПРЕДВАРИТЕЛНО на 0884 777 050 за класовете по:

Художествена гимнастика за деца от 3 до 6 години
събота и неделя от 10:00 до 11:00 часа

Класически балет за деца 4 + години
вторник  от 17:30 часа и петък  от 18:00 часа

Официална Facebook страница – Балетно студио Малките ангели

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!

logo (1)Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ

Print Friendly, PDF & Email
TOP