FORGOT YOUR DETAILS?

Клуб по български народни танци „Чанове”

Клуб по български народни танци „Чанове“ е създаден през 2005 г. в София. Негови основатели са Костадин и Милена Господинови, водени от желанието да дадат възможност на повече българи да се докоснат до магията на танца. По този начин българските народни традиции и фолклор ще бъдат не само съхранени, но и ще продължат да живеят през поколенията. Клуб „Чанове” е място за отмора, срещи и забавление на хора с различни професии и общо влечение към народните танци. Клубът бързо се превърна в много повече от обикновено място за репетиции на танцьори-любители, които намериха много последователи, съмишленици и приятели.

В последните девет години, “Чанове” продължи да се развива и в момента има филиали в осем български града – София, Варна, Бургас, Русе, Пловдив, Стара Загора, Елин Пелин и Чирпан. През 2007 година, с подкрепата на продуцента Б. Славов, бе създаден  първия по рода си „DVD Самоучител по български народни танци”, реализиран в две части. От 2007 година насам се провеждат  Национални ежегодни семинари по български народни танци и хорà, чиято основна цел е обогатяването на знанията по български фолклор на любителите-хороигралци.  През 2010 година, е създадено и  първото българско фолклорно online радио ЧАНОВЕ, което излъчва само българска народна музика, 24 часа в денонощието.

През 2011 година, заедно с Хоро.бг бе открита първата българска ХОРОТЕКА – Денонощна фолклорна дискотека  „Клуб на Хорото”. От създаването си до днес, екипът на клуб по български народни танци ”Чанове” работи за популяризиране и разпространение на българските фолклорни традиции.

Заниманията се водят от  професионален инструктор по наложилата се като успешна  методика на преподаване на клуб Чанове!

Подарете си настроение и здраве с часовете по народни танци с КБНТ „Чанове“:
вторник и четвъртък – от 18:00  и от 19:00 часа

Официална Facebook страница Клуб по български народни танци Чанове
Официален сайт – http://www.chanove.com/

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!

logo (1)Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ

Print Friendly, PDF & Email
TOP