FORGOT YOUR DETAILS?

Студио “Пантарей”

Танцово Студио “Пантарей” отваря врати за първи път през 2010 г. от Деница Гергиникова и група млади хора, нейни съмишленици. Творческите търсения на участниците в студиото са насочени предимно в сферата на танцовия театър.

Деница Гергиникова се занимава с пантомима и театър от 12-годишна. Завършила е Пантомима в НАТФИЗ, курс по Съвременни танцови техники и хореография в School for New Dance Development (SNDO), Амстердам/Холандия/ и магистратура по Съвременни танцови техники в АМТИИ – Пловдив. Творческото й развитие и многобройни сценични изяви потвърждават идеята й, че съвременният театър е синтез между всички сценични изкуства – пантомима, танц, театър и други. Играта на улица е школата, чрез която подобрява контакта с публиката. Смята, че импровизацията е основен елемент на съвременния театър. Участвала е в невербални представления и е убедена, че тялото на актьора е най-важният негов инструмент.

Мария Димитрова е млад артист, танцьор и хореограф в Студио „Пантарей”. Завършила е Съвременен танцов театър във Варненски свободен университет, актриса в Държавен куклен театър – Пловдив и в театър “Hand”.Нейни са хореографиите в „Едип, празникът на ослепяването“ , „Ескориал“ , „Аз, Сизиф“ и др.

В рамките на 7 години Студио за пантомима, пластика и съвременни танци “Пантарей” участва активно в културния живот на Пловдив със собствени и съвместни танцови проекти, има зад гърба си множество спектакли и изяви във фестивали („Черната кутия“, ONE DANCE WEEK, Нощта и др.) и различни творчески инициативи.

Каним ви да се докоснете до магията на съвременното танцово изкуство, импровизация и театър под майсторските напътствия на Мария и Деница
в редовните класове по Съвременен танц
Понеделник и Сряда – 19:30-20:30 часа – начинаещи
Петък от 19:30 до 21:00 часа и неделя от 14:00 до 15:30 часа – напреднали

В групата по Съвременен танц се изучават различни движенчески техники, с които изследваме тялото и ума си. Движим се в пространството около нас и вътре в нас, откриваме нещата, които ни карат да се движим. Нека бъдем хаотични, подредени, резки, бързи, бавни и отпуснати, нека да се леем като вода. Движението е свобода!

В нашите часове се подготвяме физически добре, за да можем след това да се развихрим – да играем на разнообразни ролеви игри, да пресъздадем необичайни човешки образи, да се преобразим в животни, предмети, природни стихии, дори цветове и в какво ли още не! Ще се учим да работим по двойки, в групи, а понякога ще се изявяваме и солово! Ние се учим и живеем чрез движението и това е най-голямата ни страст, която с радост представяме пред широка публика!

Бъдете с нас! Да танцуваме и преоткриваме магията на движенията!
Животът трябва да се изтанцува! Очакваме ви!

logo (1)Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ

Print Friendly, PDF & Email
TOP