FORGOT YOUR DETAILS?

Музикална студия PIANINO с Гери

Създадохме МУЗИКАЛНА СТУДИЯ PIANINO, водени от любовта към музиката и инструменталното изкуство. Това е място, където в приятна и уютна обстановка, можете да започнете да изучавате любимия си инструмент ПИАНО.

Пианото – удивителен инструмент с неограничени изразни възможности. Инструмент със собствен и неповторим тембър. Няма друг инструмент с повече написана литература, отколкото за пиано.

Уроците по пиано са насочени към всички, които искат да свирят и пеят просто за удоволствие; а също и към тези от вас, които се стремят към професионалната сцена.

Музикална студия PIANINO ви предоставя възможност за индивидуални занимания по пиано, независимо от вашето ниво, възраст и предишен опит.
Чрез изработена специално за вас програма на обучение, ще се докоснете до различни стилове в музиката, за да изградите правилна постановка при свирене, импровизаторски умения и хармоничен усет. Качества, които са необходими, както в соловата практика, така и при групово музициране.
Според нуждите и целите ви, вие ще придобиете знания и увереност, за да се превърнете в това, което винаги сте мечтали – да свирите за удоволствие, професионално или просто да си акомпанирате, докато пеете, а защо не и всичко това в едно!

Има само един човек, от когото зависи, и това сте самите ВИЕ!

Музикална студия PIANINO предлага:
• Високо професионален преподавател
• Съвременен и достъпен начин за обучение
• Репертоарът и системата на обучение се подбират съобразно възрастта, потребностите, желанията и възможностите на обучаемите
• Уроци за деца, младежи и възрастни
• Творческа и уютна атмосфера

Можете да започнете да свирите на пиано от всеки етап, до който сте достигнали. Ако сте начинаещ, при първата среща се установява музикалните умения, интереси и желания. Началото е поставено след запознаване с инструмента и неговите части, постановка за свирене и първи възпроизведени тонове. Нотното ограмотяване започва с изучаване на елементите на нотния език и понятия като: тон, височина, размер, темпо, пауза, време, тембър, лад …
Ако сте напреднали, тук ще доизградите своя собствен стил на свирене, усъвършенствайки нивото на владеене, опознавайки задълбочено различните техники, похвати и музикални стилове.

*Нашите идеи са:
# Развиване на музикалния слух, метроритмичните умения
# Подтикване към развиване на естетическите музикални критерии – вкус към красивото в музиката
# Запознаване с различни музикални стилове
#Среща с музиката на различни епохи
#Художествен усет и познания за изпълняваните творби
#Заучаване и художествено овладяване на известни и непознати пиеси от българската и световната музикална литература и сцена /различни по трудност, стил и жанр/
#Провокиране на музикално мислене и творчество
# Участия и изява на пианистите на различни сцени, празници и културни събития

*Нашата мисия е откриването на природно заложеният творчески потенциал и създаването на благоприятна среда за неговото развитие. Музикалните занимания възпитават вкус към красивото, волята, дисциплината и концентрацията, подобряват уменията за общуване и успешна социализация и в този смисъл допринасят за пълноценното хармонично изграждане на личността.

Гергана Филева ще бъде вашия пътеводител в света на музиката чрез инструмента пиано. Тя е музикант с дългогодишен опит, работи дълги години с деца и младежи, има множество концерти като пианист и корепетитор. За Гери музиката е любов и красота!

Повярвайте в себе си и изявете своя творчески потенциал чрез музиката!

piano

#Пианото е най-разпространеният клавишен инструмент с чукчета, които се привеждат в действие посредством механика. Обемът му включва 88 тона, разпределени в седем пълни и две непълни октави. Усилването на звучността става чрез резонатор, а заглушаването със система демпфери. Прародители на пианото са лирата, арфата, псалтериумът, тимпанонът, на които през ХІV век е приспособена клавиатура, а по-близки – клавихордът и клавесинът.
За изобретател на пианото се смята Бартоломео Кристофори, който конструира във Флоренция през 1711 година първия клавирен инструмент с чукчета. Силата на тона става зависим от силата на удара, което при клавесина е било невъзможно. Затова Кристофори нарича своя инструмент Gravicembalo con piano e forte, откъдето носи името пианофорте или само пиано
След редица подобрения, през ХІХ век настъпва разцвет на пианистичната литература и пианото се налага като водещ инструмент в развитието на музикалното изкуство.

Заниманията по ПИАНО са индивидуални и се провеждат в събота и неделя след предварително записване на 0898542284.

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!

logo (1)Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ

Print Friendly, PDF & Email
TOP