FORGOT YOUR DETAILS?

Йога класове с Марияна

Марияна e сертифициран преподавател по Хатха йога, Виняса Флоу йога, Ин йога, Йога за деца, Йога терапия, Медитация. Ментор и ценител на човешката душа, консултант и водач в преоткриване на човешкия и житейски потенциал, мотиватор за позитивна промяна.
Практикува йога от 2005 година, преминава през различни обучения в България, Индия, Бали, Германия, Холандия, Великобритания и др., където среща едни от най-вдъхновяващите учители по света, между които създателката на Виняса Флоу стила – Шива Рей и нейните последователи – Сандра Атман, Адри Кайзер, Христинe Мей, Беате Тширх, Мишелин Бери, Саймън Лоу, Сиана Шерман, Кристи Кристенсен, Сесил Рубо, Селест Перейра и др.

„Йога е моят начин да преоткрия живота си, да опознавам себе си, да приемам, да прощавам, да облагородявам средата си, да се наслаждавам, да живея с благодарност.“, споделя Марияна

В класовете си интегрира различни знания, школи и личен опит с терапевтични методи, психология, медитация и визуализация, невро-лингвистично програмиране (НЛП), техника за емоционална свобода (ТЕС), рейки, астрология, нумерология, ароматерапия, кристалотерапия, ангелска терапия и др. Създател и автор на сайта „Промени живота си“, идеолог и организатор на фестивала „Уикенд на Промяната“, част от организационния екип и лектор на Фестивала „Здравей, Здраве“. Има издадени 2 авторски диска с Релаксация за здрав и хармоничен живот и Медитация „Силата на моите желания“.

Заповядайте в класовете по Прана Виняса Флоу йога
понеделник и четвъртък – 14:30, 17:30 и 19:30 часа

Виняса флоу йога е съчетание от различни асани, подредени в логична последователност и синхронизирани с дъха. Думата „Виняса” означава „синхронизирано с дишането движение на тялото”, а думата „Флоу“ – поток. Тяхното съчетание назовава специфична хатха йога техника на преминаване през асаните с подходящо вдишване или издишване. Виняса комплексите се изпълняват плавно и динамично, при което асаните преливат една в друга на базата на различни вариации на слънчевия комплекс (Сурия Намаскар) и могат да включват в себе си n на брой разнообразни асани в един безкраен поток от движение и дишане.

Прана Виняса Флоу йога (Prana Vinyasa Flow® yoga) е еволюирал стил Хатха Йога, създаден от Шива Рей и разпространяван по целия свят от нейни ученици и последователи. Неговите корени идват от древната, лечебна и свещена система на Йога, ученията на Кришнамачаря, Тантра, Аюрведа, Бхакти, духовната практика и опитност на Шива Рей за последните 25 години. Тя е съзидателен, широкоспектърен, интелигентен стил, чрез който се изживява потока на прана енергията – универсалният извор на дъха, жизнената енергия, осъзнатата интелигентност.

Удивителен, завладяващ и вдъхновяващ, този стил резонира изключително добре със стила на живот на съвременния човек и е прекрасен начин да излезем от динамиката и да се потопим в преливащи, плавни, но стабилни движения на тялото, използвайки сигурността и дълбочината на дъха си. Практиката естествено се превръща в динамична медитация, в която асаните се свързват като перли, а мислите се освобождават като дъждовни капки в безбрежния океан на спокойствието.

Тази практика има изключителни ползи:
– укрепва мускулите и костната структура, подобрява гъвкавостта на ставите
– тонизира, укрепва и увеличава енергията на тялото
– повишава нивото на хемоглобина и червените кръвни клетки, които пренасят кислород към тъканите, повишената циркулация води до пречистване на организма
– повишава имунитета и извежда токсините от тялото
– стабилният цикъл на вдишване и издишва успокоява ума и помага да се повиши концентрацията
– непрекъснатото движение и преливане от една поза в друга носи изключителни ползи за сърдечно-съдовата система и създава вътрешна топлина, чрез която постигаме гъвкавост и отблокиране на тялото
– намалява тревожността, напрежението и натрупания стрес
– отваря ни към настоящия момент и всичко, което съществува тук и сега, защото пътят към истината и истинското щастие са винаги тук.

Виняса йога води към цялостно вътрешно пречистване. Свързването на дъх и движение ускорява циркулацията на течностите в тялото. Кръвта се разрежда и тялото се изкъпва вътрешно, а затоплянето и изпотяването извеждат навън ненужното на физическо, енергийно и психо-емоционално ниво.
Освен позитивните физически ефекти, Виняса флоу носи изключителни ползи за ума и общото ни емоционално състояние, помага да разгърнем своята креативност, наблюдателност, уравновесеност, които да пренесем в ежедневието си и да творим живота си такъв, какъвто желаем. Тя ни помага да развием осъзнатост, че дъхът е отражение на живота ни, че всяко действие води към следващо, точно както леко и естествено преливаме от поза в поза с вдишване-издишване. Това е практика на доверието към нас самите и към живота, за да приемем, че всичко се случва по най-добрия начин и винаги в правилния момент, когато сме наясно със себе си и своите цели.

Прана Виняса Флоу йога класовете са различни и тематични, съобразно сезона, лунните цикли и планетарно разположение. Те са уникални, променящи се, еволюиращи – така, както всичко в живота и Вселената.

НОВ КЛАС – ИН Йога – вторник 17:30 часа

ИН йога е изключителен подарък за тялото и силен рестарт за ума, носи абсолютния баланс и хармония, имайки предвид постоянния ЯН (динамичен) ритъм, в който живеем. Тази удивителна практика представлява медитация на основата на ИН енергията – женската енергия в тялото, Луната, менталността, мекотата, енергията на уважението, приемането, толерантността. Това е силата, която разгръщаме чрез смирението, покоя и уединението навътре.
По време на ИН практиките се изпълняват пасивни пози близо до земята, с по-дълго задържане (от 3 до 5 мин.), което позволява да осъзнаваме в дълбочина мускулите, ставите и тъканите в тялото ни. Цялото внимание в тази сесия е насочено към съединителната тъкан на бедрата, таза и долната част на гръбнака. Съединителната тъкан е свързана директно с меридианите на тялото (енергийните канали) и работейки на физическо ниво, ние стимулираме потока на положителната енергия и сила.
Подходът в тази практика е доста по-дълбок, отколкото в по-динамичните практики, което позволява да постигнем максимално отпускане и приемане на позата, в която се намираме, като естествена форма на тялото.
При ИН йога концентрацията е към запазване мобилността на ставите и заздравяване на мускулите, сухожилията и кожата, което помага да се увеличи силата и гъвкавостта в тялото. Това носи облекчение на неприятните ставни болки и скованост.
В практиката се използват възглавници, подпори, колани и др., което подпомага дълбокото отпускане в позите. Чрез използване на мантри, мудри, аромати, гонг звуци, кристали се цели постигане на осъзнаване, освобождаване на напрежение и вътрешна концентрация.
ИН йога практиката е изключително релаксираща и подходяща както за напреднали в йога, така и за абсолютно начинаещи.

Очакваме ви на постелките в
зареждащите и трансформиращи класове с Марияна!

Следете раздел Предстоящи събития, където можете да откриете извънредните Уъркшопи и Семинари, в които чрез интегриран подход от йога, медитации, психология, рейки, ароматерапия, кристалотерапия и други, Марияна ще ви поведе към едно уникално преживяване и разтърсваща среща със своите емоции и най-съкровени желания. Не пропускайте нейните извънредни класове и пътувания, наситени с вдъхновяващи емоции и неочаквани изненади!

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!

logo (1)Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ

Print Friendly, PDF & Email
TOP