FORGOT YOUR DETAILS?

Йога класове с Мария

Мария Папаянопол – сертифициран йога преподавател от НСА и UK Yoga Alliance – Rainbow Kids Yoga , води класове по хатха йога, йога за деца, йога за деца и родители, йога за бременни жени.

Първата ми близка среща с йога беше през 2011 година, когато пътищата ме отведоха до часовете по йога. По същото време започнах да посещавам и класовете по детска йога заедно с дъщеря ми. Там открих един нов свят, свят на безкрайно забавление и общуване с децата по съвсем различен начин.

Но всичко, което се случва в студиото по йога няма смисъл, ако не вдъхновява към промяна на всички нива от битието ни. При мен вдъхновението дойде с такава сила, че преходът се оказа гиганстки – от офис служител до инструктор по йога за деца.
Дори не бих казала, че аз уча децата. Те ми показват как животът може да се превърне в забавна игра, към която да подхождаме с откривателски дух.

Интересът ми към йога ме отведе и до Индия където имах възможността да посетя Веданта Академия на Свами Партхасаратхи и Кайвалядхама Йога Институт, чийто ръководител е Свами Махешананда. Пътуване, срещи и знания, които завинаги ще останат в сърцето ми.

Започнете деня си със сутрешна йога с Мария 
вторник и петък от 9:00 до 10:00 часа
Това е най-добрият начин да събудите тялото си и да сложите позитивно начало на деня си!

Тази практика е структурирана върху хатха йога с повече физическо натоварване, с акцент върху пранаяма – дихателни техники и динамичния виняса комплекс Сурия намаскар – Слънчев поздрав.
В хатха йога практиката се постига контрол над ума, чрез контрол над дишането.
Човек живее толкова дълго, колкото ваю (праната) остава в тялото му. Затова той трябва да практикува пранаяма.
Прана = дъх, яма = пауза, контрол върху дишането, задържане, удължаване потока на праната, жизнената енергия.
Сутрешните занимания по йога имат за цел да събудят тялото, да го енергизират и подготвят за предизвикателствата на ежедневието ни.

Доверете се на пратиката по Хатха йога и открийте вътрешния комфорт в тялото и живота си!
Хатха йога НАПРЕДНАЛИ – вторник от 19:15 часа
Хатха йога НАЧИНАЕЩИ – сряда от 17:30 часа
Йога за гърба и йога нидра – сряда 19:00 часа

Хатха (Хата) йога представлява „азбуката” на системата йога, първото нейно необходимо стъпало. Сричката „ха” означава слънце или жизнената енергия, праната, а „тха” луна, символизираща умствената енергия, съзнанието. За Хатха Йога физическото тяло е средство за развиване на висшата същност на човека.
Чрез съчетание на асани (пози), дихателни техники, методи за концентрация и релаксация, практиката развива и подобрява физическото тяло, гъвкавостта и издръжливостта, като заедно с това успокоява ума, повишава осъзнатостта и балансира емоциите.

Йога нидра е лека и приятна практика за дълбока релаксация, която спомага за освобождаване от мускулно, емоционално и умствено напрежение, за изчистване, хармонизиране и възстановяване на цялото същество. В превод означава йогийски сън, но всъщност това е практика, при която съзнанието е будно, съсредоточено и обърнато навътре към себе си.
Практиката Йога нидра е естествено средство за успокоение, отпускане и стабилизиране на тяло, ум, емоции и за посяване на нови, позитивни мисли.
Нашето съзнание е изключително мощен инструмент, чрез който можем да подобрим физическото си и емоционално здраве, да освежим паметта, да трансформираме негативните си навици, да събудим творческия си потенциал.

Ползите от редовно практикуване на йога са:
– Цялостно тонизиране и укрепване на мускулатурата, гъвкавостта и подвижността на тялото и намаляване на дискомфорта, блокажите и напрежението
– По- дълбоко и осъзнато дишане, което подобрява белодробната функция, увеличава нивото на кислород в тялото и стимулира имунната ни система.
– Подобряване на кръвния поток, храносмилателния тракт, имунната система, връзката между мозъка и тялото.
– Изчистване от излишни телесни мазнини и регулиране на теглото.
– Намаляване на стреса, напрежението и кръвното налягане.
– Подобряване на паметта, концентрацията и креативността.
– Подобряване на ловкостта, рефлексите и чувството за добро състояние.
– Възпитаване на вярата в способностите ни, самоуважение и постигане на вътрешен мир и баланс

Очакваме ви на постелките в редовните класове с Мария!

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!

logo (1)Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ

Print Friendly, PDF & Email
TOP