FORGOT YOUR DETAILS?

Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Йога за деца от 6 до 12 години със Цвети

февруари 17 @ 11:00 - 12:00

|Повтарящо се Събитие (Виж всички)

An event every week that begins at 11:00am on събота, happening 6 times

7лв.

Да подарим здраве, тонус и добро настроение на децата си в редовния клас
йога за деца от 6 до 12 год. със Цвети
събота от 11:00 до 12:00 часа

Йога е древна наука, древна система от знания, която през хилядолетната история на своето съществуване е доказала неизброимите ползи от практикуването й, които далеч не се изчерпват с доброто физическото здраве на тези, които я практикуват.

Йога е универсална, без ограничение във възраст, тегло, пол. Започването на практикуването на Йога в ранна детска възраст е предпоставка за изграждането на здраво и хармонично тяло, на концентриран и буден ум и на една цялостна балансирана и хармонична личност.

При физическата активност в йога няма рискове за здравето на децата. Всички асани (пози) се правят спрямо способностите на децата. Йога няма състезателен характер. Тя дава увереност на децата в собствените им сили, увеличава активността и концентрацията им.

Йога е добра превенция или лечение на гръбначни изкривявания. Тя пази сърцето и увеличава капацитета на белите дробове, поддържа добрия тонус на тялото, подобрява гъвкавостта, силата и издръжливостта и предпазва децата от наднормено тегло.

Йога е прекрасен начин за подпомагане физическото развитие на децата, за оформяне на здраво и гъвкаво тяло, за балансиране на емоциите и повишаване на концентрацията и паметта.

Йога за деца е истинско приключение и приятно преживяване за малчуганите и включва запознаване с различни йога пози/асани, дихателни техники, игри, песни, визуализации, кратки медитативни практики и релаксация. Използвайки въображението и творческото начало у децата, се работи върху моторни умения, сила и координация, гъвкавост и фокусиране.

Чрез изпълняване на различни асани (йога пози) и под формата на игра децата опознават и обикват своето тяло, научават се да наблюдават и осъзнават усещанията.  Физическите движения  подобряват гъвкавостта на тялото  и координацията, засилват опорно-двигателния апарат и мускулната активност, подпомагат изграждане на правилна стойка и поддържане на добър физически тонус.

Практикуването на различни дихателни техники подпомага разгръщането на белите дробове и повишава капацитета на дишане, подобрява жизнените функции на целия организъм, увеличава количеството на виталната енергия в тялото, води до балансиране на нервната система и подобряване работата на мозъка. Чрез тях се цели децата да осъзнават дъха, да се научат да дишат правилно и дълбоко, чрез дъха да стимулират вниманието си и да успокояват ума.

Използване на различни игри – рисуване, танци, песни, имитации, сюжети, визуализации, помагат на децата да се приобщят в група, да общуват свободно и да изразяват себе си. Тези  практики пробуждат  желание за опознаване на вътрешните им способности, развиване на творческия им потенциал и себеизразяване.

Чрез релаксиращи техники децата успокояват, отпускат и стабилизират емоциите и ума, научават се да извикват в съзнанието си образи, картини, позитивни твърдения, възпитавайки търпение и  контрол.
Йога подпомага децата  да се изградят като цялостни хармонични личности, да преодоляват бързо вътрешното напрежение, емоционални кризи, трудности или конфликти, предизвикани от сблъсъка им със света. Йога повишава жизнената енергия и увереността, възпитава самоуважение, толерантност към другите, учи на търпение, постоянство и ценности, изгражда умение за контрол на ума и взимане на правилни решения.

Научете още за Ползите от Йога за Децата

Преподавател: Цветана Деведжиева –  сертифициран преподавател по Хатха йога (ISPA RYT 200) за възрастни и за деца.

Такса участие:
7 лв. – Еднократно посещение
25 лв. – Карта 4 посещения – Валидност 60 дни

В този клас можете да се включите и с карти  Multisport Kids.

Print Friendly, PDF & Email

Детайли

Дата:
февруари 17
Час:
11:00 - 12:00
Стойност:
7лв.
Категории за Събитие:
,
Събитие Тагове:
, , , , ,
Уебсайт:
http://pki.bg/yoga-for-kids/

Организатор

Център „Промяна“
Телефон:
032/66 44 33; 0884 777 050
Email:
change-life@abv.bg
Уебсайт:
www.change-life.eu

Място

Зала 5
ул. Иван Перпелиев 5
Пловдив, Пловдив 4000 България
+ Google Map
Телефон:
032/66 44 33; 0884 777 050
Уебсайт:
www.pki.bg
TOP