FORGOT YOUR DETAILS?

Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Прана виняса флоу йога с Марияна

април 19 @ 19:30 - 21:00

|Повтарящо се Събитие (Виж всички)

An event every week that begins at 7:30pm on четвъртък, happening 5 times

10лв.

Заповядайте в класовете по Прана Виняса Флоу йога с Марияна
понеделник и четвъртък – 14:30, 17:30 и 19:30 часа

Виняса флоу йога е съчетание от различни асани, подредени в логична последователност и синхронизирани с дъха. Думата „Виняса” означава „синхронизирано с дишането движение на тялото”, а думата „Флоу“ – поток. Тяхното съчетание назовава специфична хатха йога техника на преминаване през асаните с подходящо вдишване или издишване. Виняса комплексите се изпълняват плавно и динамично, при което асаните преливат една в друга на базата на различни вариации на слънчевия комплекс (Сурия Намаскар) и могат да включват в себе си n на брой разнообразни асани в един безкраен поток от движение и дишане.

Прана Виняса Флоу йога (Prana Vinyasa Flow® yoga) е еволюирал стил Хатха Йога, създаден от Шива Рей и разпространяван по целия свят от нейни ученици и последователи. Неговите корени идват от древната, лечебна и свещена система на Йога, ученията на Кришнамачаря, Тантра, Аюрведа, Бхакти, духовната практика и опитност на Шива Рей за последните 25 години. Тя е съзидателен, широкоспектърен, интелигентен стил, чрез който се изживява потока на прана енергията – универсалният извор на дъха, жизнената енергия, осъзнатата интелигентност.

Удивителен, завладяващ и вдъхновяващ, този стил резонира изключително добре със стила на живот на съвременния човек и е прекрасен начин да излезем от динамиката и да се потопим в преливащи, плавни, но стабилни движения на тялото, използвайки сигурността и дълбочината на дъха си. Практиката естествено се превръща в динамична медитация, в която асаните се свързват като перли, а мислите се освобождават като дъждовни капки в безбрежния океан на спокойствието.

Тази практика има изключителни ползи:
– укрепва мускулите и костната структура, подобрява гъвкавостта на ставите
– тонизира, укрепва и увеличава енергията на тялото
– повишава нивото на хемоглобина и червените кръвни клетки, които пренасят кислород към тъканите, повишената циркулация води до пречистване на организма
– повишава имунитета и извежда токсините от тялото
– стабилният цикъл на вдишване и издишва успокоява ума и помага да се повиши концентрацията
– непрекъснатото движение и преливане от една поза в друга носи изключителни ползи за сърдечно-съдовата система и създава вътрешна топлина, чрез която постигаме гъвкавост и отблокиране на тялото
– намалява тревожността, напрежението и натрупания стрес
– отваря ни към настоящия момент и всичко, което съществува тук и сега, защото пътят към истината и истинското щастие са винаги тук.
Виняса йога води към цялостно вътрешно пречистване. Свързването на дъх и движение ускоряват циркулацията на течностите в тялото. Кръвта се разрежда и тялото се изкъпва вътрешно, а затоплянето и изпотяването извеждат навън ненужното на физическо, енергийно и психо-емоционално ниво.
Освен позитивните физически ефекти, Виняса флоу носи изключителни ползи за ума и общото ни емоционално състояние, помага да разгърнем своята креативност, наблюдателност, уравновесеност, които да пренесем в ежедневието си и да творим живота си такъв, какъвто желаем. Тя ни помага да развием осъзнатост, че дъхът е отражение на живота ни, че всяко действие води към следващо, точно както леко и естествено преливаме от поза в поза с вдишване-издишване. Това е практика на доверието към нас самите и към живота, за да приемем, че всичко се случва по най-добрия начин и винаги в правилния момент, когато сме наясно със себе си и своите цели.
Прана Виняса Флоу йога класовете са различни и тематични, съобразно сезона, лунните цикли и планетарно разположение. Те са уникални, променящи се, еволюиращи – така, както всичко в живота и Вселената.

Преподавател: Марияна e сертифициран преподавател по Хатха йога, Виняса Флоу йога, Ин йога, Йога за деца, Йога терапия, Медитация. В класовете си интегрира различни знания, школи и личен опит с терапевтични методи, психология, невро-лингвистично програмиране (НЛП), техника за емоционална свобода (ТЕС), рейки, астрология, нумерология, ароматерапия, кристалотерапия, ангелска терапия и др.

Такса участие:
10 лв. – Еднократно посещение
35 лв. – Карта 4 посещения – Валидност 30 дни
65 лв. – Карта 8 посещения – Валидност 45 дни

В този клас можете да се включите и с карти SODEXO, MULTISPORT или ISIC. 

За информация: 032664433 или 0884 777050 – Рецепция ПКИ

Print Friendly, PDF & Email

Детайли

Дата:
април 19
Час:
19:30 - 21:00
Стойност:
10лв.
Категория за Събитие:
Събитие Тагове:
, , , , , , , , , , , ,
Уебсайт:
http://pki.bg/ekip/yoga-with-mariyana/

Място

Зала 5
ул. Иван Перпелиев 5
Пловдив, Пловдив 4000 България
Телефон:
032/66 44 33; 0884 777 050
Уебсайт:
www.pki.bg

Организатор

Център „Промяна“
Телефон:
032/66 44 33; 0884 777 050
Email:
change-life@abv.bg
Уебсайт:
www.change-life.eu
TOP