FORGOT YOUR DETAILS?

В Седмица на вдъхновението търсим къде и в какво младежта намира смисъл и вдъхновение

by / петък, 06 октомври 2017 / Published in Week of Inspiration

ДА ЧУЕМ ГЛАСЪТ НА ПОДРАСТВАЩИТЕ!!!

От 13 до 17 ноември гостуваме в няколко пловдивски училища, защото ни вълнува да научим  какво вдъхновява младежите, кое осмисля дните им, как виждат развитието си във времето и в какво виждат личния си принос към другите.

„Вдъхновява ме възможността да давам.“, споделя Ивелина Червенакова, която на 13 ноември (понеделник)  ще разкрие пред учениците от СУ „Паисий Хилендарски“ за „Вдъхновението да доброволстваш“.

Ивелина Червенакова е дейна и позитивна. Обича да открива нови неща за света и себе си и за това е в непрекъснато движение. Вдъхновението и мотивацията й идват от емоциите, които й поднася животът.
Интересите й са свързани с Комуникации, Дигитален маркетинг и всичко, с което може да даде стойност към обществото. Вдъхновява се от емоцииите, които носи живеенето.
Част е от семейството на „Успелите“ и вярва, че в България можеш да постигаш успех в това, което си добър. Пише, защото наистина иска да каже нещо, което си струва да бъде казано.
„Да си истински човек, да бъдеш искрен със себе си и хората около теб. Като че ли станахме страхливи и всеки се пази да не бъде наранен, да не сподели и да не даде от себе си. Но виждам, че ако си открит, това се връща към теб. Да не обръщаме гръб на детското в себе си, а да загърбим предразсъдъците. Децата са освободени и смели. Ако някой дойде и развали пясъчния им замък, те могат да заплачат, но ще започнат да градят отново.“, споделя още Ивелина.


На 14 ноември (вторник) Калина Гаева – хореограф и ръководител на Първото училището по хип-хоп танци The Center, ще сподели с ученици от ЕГ „Иван Вазов“ за вдъхновението да танцуваш и подкрепяш.

Калина Гаева „Кay Light е лицето на най – голямото училище за съвременни хип-хоп танци в България The Center Пловдив – вече трета година част от екипа на ПКИ.  Тя отдава не само любовта си към танца, но и възпитава децата на отговорност, уважение едни към други, вяра в себе си и вдъхновение да следват мечтите си.

Участва в редица Национални и международни състезания, Танцьор на едни от най-известните български артисти, носител на 102 медала и 28 купи. Вече майка на син и дъщеря, Калина не остава далече от танците и сценичните изяви. Вдъхновението, с което работи и се развива е стимул за децата и младежите, с които се среща.


На 15 ноември (сряда) гостуваме с предприемача Пламен Попов в Национална търговска гимназия – Пловдив. Какъв е пътят на успеха според реалния предприемач и според младежите – бъдещи новатори, ще се опитаме да научим в тази среща.

Пламен Попов е предприемач, основател на „Университет за личностно развитие и предприемачество“ и на най-голямата национална кампания за неформално образование и социално предприемачество: „Аз събуждам България“. Експерт в развитието на бизнеса, в продажбите и преговорите, с над 13 бизнес проекта зад гърба си. Първата му успешна значима продажба е договор за 1 000 000 лв – когато е още на 25 г., собственик на компания с постоянно увеличаващи се продажби, практик, развива успешно партньорства с министерства, общини, областни администрации, университети, неправителствени организации, бизнес сектора, известни български личности в сферата на културата и изкуството.

Пламен Попов гостува и в Уикенд програмата на събитието на 19 ноември от 16:20 часа с темата за „Изкуството на успеха“ 

На 16 ноември (четвъртък) заедно с децата от СУ „Свети Седмочисленици“ ще се потопим в театрални и танцови импровизации с актрисата Даниела Костова и  Зумба треньора Лилия Тодорова.  Ще се доверим на децата да споделят, танцуват и творят, разкривайки своето послание към нас и живота.


Даниела Костова е актриса, с дългогодишен опит при работата с деца и младежи в сценични и театрални проекти, в публични и телевизионни изяви. Организира театрални ателиета за деца и младежи; представления и детски тържества.

Ако искате да се убедите в професионализма на Даниела и нейната отдаденост в работата с децата, само по време на Седмица на Вдъхновениетона 18 ноември (събота) от 16:20 часа Ви каним да бъдете реални участници в Публична изява – Открита репетиция на Театрално ателие към ЕГ“Пловдив“ – по проект „Твоят час“ и със съдействието на „Алпетранс“. 

Ще можете да видите процеса на създаване на спектакъл. Ще се пренесем в света на Шекспир и сцени от „Сън в лятна нощ“. Очакваме ви!

 

Лилия Тодорова е сертифициран преподавател по Зумба и Комбинирана гимнастика. След появата на сина й, започва да води и Гимнастика за мама и бебе.  Живее с танца и възможността да споделя това с все повече хора.

Лилия беше един от вдъхновяващите преподаватели по Проект „Спортно междучасие“, реализиран в пловдивските училища по Програма „Пловдив за младите“ от Община Пловдив, фондация Заедно, Фондация Пловдивски Културен Институт и Дарик радио.


 

На 17 ноември (петък) за смисъла и красотата в музиката ще си говорим с младия пианист  Евгени Генчев с част от талантливите деца на НУМТИ „Добрин Петков“. 

За Евгени Генчев немската преса пише по повод негов концерт в Бад Кисинген: „Лъвът на клавишите”, „Невероятно зрял пианист за своите години”, „Той свири с огромна брилянтност и чуствителност”.
Евгени е на 28 години. Завършил е Музикалното училище в град Пловдив. След това учи последователно в консерваторията в Гронинген в Холандия, Кралската музикална академия в Лондон, академията за пианисти в Имола, Италия, и в училището за музика и драма Гилдхол в Лондон. Участвал е със свои концерти в САЩ, Китай, Мексико, Русия, Германия, Полша, Холандия и Великобритания. Носител е на над 15 награди от международни конкурси за пиано.

Да си подарим вдъхновяващо време ЗАЕДНО!

logo (1)ОРГАНИЗАТОР:

Пловдив, ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция

Print Friendly, PDF & Email

Вашият коментар

TOP