FORGOT YOUR DETAILS?

Изкуството като духовна практика в живота ни с Момера Здравкова

by / неделя, 08 октомври 2017 / Published in Week of Inspiration

На 18 ноември (събота) от 18:30 часа в „Седмица на Вдъхновението – Week of Inspiration`2017“ 
Ви срещаме с Момера Здравкова и група Рада
в Арт сесия „Изкуството като духовна практика в живота ни“

Какво ме вдъхновява?
„…личният пример на светците и хората, раздаващи своята любяща грижа, усмивка и опитност… Вдъхновяват ме народните предания, песни и танци, изкуството като медиатор между Световната Душа и индивидуалната душа. Вдъхновява ме божественото в човека, проявено от неговата творческа същност. ..И вдъхна му живот на създанието… Даде му душа. Красива дума…и благо-дарна.“

Момера Здравкова е балетен артист, творец и автор на проекти за културен туризъм, спектакли и пърформанси. Изучава различни духовни практики на древните култури, води арт и музикални сесии, семинари, организира събития и акции за Правата на Майката Природа.
https://web.facebook.com/momera1
https://web.facebook.com/groups/1394942124137855/
https://web.facebook.com/MandalArtAtelie/

Момера и група Рада представят едно пътуване във вътрешния ни свят, вдъхновение от духовността на древната потомствена мъдрост.

Заповядайте на 18 ноември (събота) в Арт сесия „Изкуството като духовна практика в живота ни“.
Тази среща включва беседа за мандалата като форма и звук, практики с мандали „Ojos de Dios“, звукови практики с обертоново и шаманско пеене Ун Хун от Тува, киртан и мантри за Майката Природа от цял свят, племенни танци на силата и хоро.

Киртанът е групова музикална практика, чрез която правим директна връзка между душата и свръхдушата-представител на Твореца във всеки от нас Възпяването на Свещенни Имена и Текстове отваря канала на Сърцето и Душата ни се наслаждава на общуване с Духовния Свят.
Състоянието, което психолозите наричат „изменено състояние на съзнанието“ може да се постигне ефективно и директно със звуковите практики на тувинските шамани – гърленото, обертоново пеене/УН-ХУН/. Издаването на този втори звук, наречен обертон, свързва и настройва трептенето на едни и същи звукови вълни, които ни хармонизират с всичко съществуващо – видимо и невидимо. Техниката е проста, основана на природни закони, обединяваща силата на участниците в една цел. В резултат на което съзнанието се извисява и пречиства. Ежедневното прилагане на практиката води до по-висши нива на осъзнаване и усвояване на нови техники на звукоизвличане, което се отразява върху цялостната личност и поведение.

Звукова медитация и лечебен звук съществуват във всички стари култури и са препоръчани от древните ведически текстове като най-ефективни за днешната епоха. Мантрата сама по себе си е код за съзнанието, а обертоновия звук е прекия път за свързване в общото етерно поле. А когато го направим като подношение към Духа и Неговата Милост, съмненията отпадат, страховете се топят, а ние се свързваме с единното свещено пространство на Любовта.

Група РАДА е създадена от Момера Здравкова/Маг Мо/ и Петър Костадинов/г-н Личба/, но те често канят талантливи приятели и устройват интарективни концерти с мантри, народни приказки, песни и хорца. Те не са само певци, нито само музиканти. Възприемат изкуството комплексно, живеят го и го споделят като практика, магическа реалност и връзка с Духа.
Като културни посланици на движението Икуашендуна, зародило се от южноамериканските коренни племена, прерастнало в световно обединение на Пазителите на Майката Земя, те идват за да ни запознаят със Световния Пакт на Осъзнатостта или Проект Икуашендуна: действията за Правата на Природата, Университета за Наследствена Мъдрост, Революцията на лъжицата и др. световни инициативи. Пробуждането и осъзнаването на истинската ни позиция и силата на обединението, ни води до адекватни действия за благополучието на всички живи същества, обекти и елементи. Практикуването на древни духовни методи за себереализация е най-доброто, което можем да споделим с другите докато сме на тази земя. И Пътят към безусловната любов и Вярата, която прави чудеса.

Не пропускайте това магично потапяне в древността и сърцето!

Очакваме ви да си подарим вдъхновяващо време ЗАЕДНО!

logo (1) Място на провеждане:

Пловдив, ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
032/664433 или 0884 777 050

Print Friendly, PDF & Email

Вашият коментар

TOP