FORGOT YOUR DETAILS?

Народни танци

Българските народни танци са изключително красиво изкуство. в което се крие цялата история на България, славно минало, традиции, нрави и обичаи. В продължение на векове българският народен танц запазва своята идентичност и емоционален заряд, разказвайки историята на един народ със силен дух и принадлежност.

Творческият подход и дълбока вътрешна динамика, характерни за българския народен танц, са проявление на чувства, мисли и настроения, които разказват сюжети, обичаи и обреди.

Българските народни танци са изключително разнообразни по видове и специфика според различните етнографски области. Уникалността на стъпките и фигурите идва от това, че когато танцуващият играе, той влага всичко от себе си, всички чувства, мисли и настроения. Танцува не само неговото тяло, танцуват неговите душа и сърце.

Народните танци завладяват и разпалват чувствата, изразяват радост, неудържим стремеж към свобода и щастие, даряват ведро настроение и здраве. Няма друго такова изкуство, което толкова завладяващо и силно да изразява жизнерадост и възторг, чувство и волност.

В Пловдивски Културен Институт можете да се потопите в завладяващото усещане на българските народни танци чрез изключителните професионалисти и изявени преподаватели.

При нас ще откриете любителски часове по народни танци на следните състави:

Клуб по български народни танци „Чанове”

Детска танцова школа „Пловдивъ“

Клуб „Гайтани“

Print Friendly, PDF & Email
TOP