FORGOT YOUR DETAILS?

Пловдивски Културен Институт казва „Не на стреса!“ с разнообразни тематични събития

by / сряда, 04 април 2018 / Published in Новини, Предстоящи събития

Автор: Диляна Петрова 

Пловдивски Културен Институт (ПКИ) се включва като официален партньор на Първата национална кампания, посветена на справянето със стреса. Под мотото „Не на стреса“ ще преминат всички класове и занимания в най-големия събитиен център в града под тепетата през целия месец април. Това съобщи директорът на ПКИ, Марияна Стракова.

„Ежедневно се сблъскваме с крайни срокове, от нас се очаква да взимаме бързи решения, личният и професионалният ни живот се движат на прекалено бързи обороти и това неминуемо превръща стреса в неизбежен спътник, провокиращ чувство на тревога и изтощение. Пловдивски Културен Институт прегръща идеи, които стимулират подобряване качеството на живота на хората и се стреми чрез редица интересни и полезни инициативи да осигури превенция на стреса.“, обясни Стракова.

Освен богатият седмичен график, от който пловдивчани и гости на града могат да избират през целия април своята анти-стрес тренировка измежду класовете по Съвременни, Модерни, Народни и Хип-хоп танци, Зумба, Комбинирана гимнастика, Йога и духовни практики, Високоинтензивни тренировки и Аеробика, посетителите на ПКИ ще имат възможност да посетят специално организирани в подкрепа на кампанията събития.

На 14 и 15 април (събота и неделя) между 13:00 и 18:00 часа Пловдивски Културен Институт става домакин на Двудневния практически семинар „Цялостна физическа кондиция“ с Ивайло Димитров. Семинарът е насочен към всеки, който иска по оптимален начин да поддържа собствената си физическа кондиция. Научете повече: http://pki.bg/ivaylo-dimitrov/

Специално за всички дами, е сесията „Женски сакрален кръг по НОВОлуние“, която ще се проведе на 15 април (неделя) от 11:00 до 13:00 часа.

Още от дълбока древност в синхрон с природните цикли, жените са се събирали в общности, където намират защитено пространство за своите чувства, емоции и преживявания. Женският кръг е преживяване, което ни отвежда отвъд напрежение, драми, тревоги и ни позволява да  проявим своята автентичност и свобода.”, обясни Марияна.

Научете повече на: http://pki.bg/newmoon_circle_mariyana/

В Деня на Земята (22 април) се отдаваме на релакс и почит към Майката Земя в удивителната практика 108 Prana Flow Pranams Master Class, в която със 108 молитвени мъниста ще създадем свещен венец (мала) на любовта, смирението и благодарността към най-красивата планета Земя.

Научете повече: http://pki.bg/108-prana-flow/

На 21 и 22 април първият фестивал по настолни игри “Board with me”, на който ПКИ е домакин, ще представи интересни и забани форми за почивка и освобождаване от стреса чрез разнообразни игри в семейна и приятелска среда.

Специалните тематични събития през април не свършват до тук. За финал на месеца сме подготвили интересна и полезна среща с професионалните треньори Диляна Костова и Мартин Димитров – „Опознай стреса-обикни живота-дари си здраве!“. Всички посетители на Пловдивски Културен Институт ще имат възможност да се раздвижат със специалния пилатес уъркшоп и да научат интересни гледни точки за справяне със стреса на 28 април (събота) между 11:00 и 17:00 часа.

Научете повече на: http://pki.bg/healthy_no_stress/

Ден по-късно, на 29 април от 12 часа посрещаме гост-лектора и обучител Ованес Будакян, който ще представи Тай Дзи Цюан  като философия в движение.

Научете повече на: http://pki.bg/tai_chi_chuan/

„ Нека заедно кажем „Не на стреса!“ и си подадем  ръка в подкрепа на здравословния, спокоен  и балансиран начин на живот!“, отправи покана директорът на Пловдивски Културен Институт.

Print Friendly, PDF & Email

Вашият коментар

TOP