FORGOT YOUR DETAILS?

Отворени лекции за родители „Три години ЗАЕДНО“ – 10 февруари

by / сряда, 24 януари 2018 / Published in Минали събития, Новини

Скъпи приятели,
имаме удоволствието да Ви поканим на ОТВОРЕНИ лекции,
на 10 февруари (събота) от 10:00 до 19:00 часа
част от нашата празнична седмица „Три години ЗАЕДНО“
в Пловдивски Културен Институт

Да споделяме, да се развиваме и подобряваме живота си ЗАЕДНО за нас е мисия и цел, която следваме! В резултат на редица проведени събития, лекции, семинари, обучения и фестивали, споделени Ваши мнения по въпроси, които Ви вълнуват, организирахме тази специална събота с приоритетни теми, касаещи детското развитие, поведение, хранене и общуване. Докато децата се забавляват на ТВОРЧЕСКИ РАБОТИЛНИЦИ и УЪРКШОПИ, Вие можете да се насладите на спокойно и полезно време с нашите професионалисти.

ПРОГРАМА ЛЕКЦИИВход Свободен!

10:15 – 11:00 – Училище за родители – Как да се подготвим за появата на най-малкото човече в семейството ни с Боряна Василева

Боряна Василева е професионална акушерка от 1991 г. и провежда специализирани Курсове за бъдещи родители. Започва кариерата си като участъкова акушерка, където се грижи за бременни, родилки и новородени. Продължава развитието си в болница, като работи в Родилно отделение, Родилна зала и Операционна.

Дълги години практикува в чужбина, където предобива огромен опит в различни области на акушерството – спешно акушерство, женска консултация, грижа за жени с рискова бременност, преждевременно раждане, нормално раждане, Цезарово сечение, грижа за родилки и новородени. До момента е помогнала на хиляди жени да преминат през бременността и раждането със своите съвети, подкрепа и професионален опит.

Всички знаем колко важен и специален е моментът, в който предстои в семейството да се появи малко прекрасно човече. Колкото вълнуващо е това преживяване, толкова ни изправя пред нови знания и отговорности. Как да се подготвим за този момент и кои са най-ценните неща, които е добре да знаем. Как се променя тялото ни и какво е добре да правим в тази промяна? За всичко, което Ви вълнува, ще можете да намерите напътствия и отговори и в нашето Училище за родители, което стартира от 13 февруари. 

11:15 – 12:15 – Как се развива моето дете от 1 до 3 годинки с Ивелина Стаменова

Ивелина Стаменова е педагог и детски психолог, майка на две дъщери. Работи професионално с деца от 2006 г., а през 2011 г. за първи път в Пловдив въвежда работа с деца по метода на Монтесори и от тогава става верен негов поддръжник. Създател на Фондация “С-ИВВЕНА” и Център за ранно детско развитие в Пловдив.

Тя активно тренинги и обучения за родители относно проблемите на техните деца и начините за ефективно обучение и възпитание. Професионалните й интереси са насочени основно към периода на ранното детство, възможностите за развитие и ранна интервенция през него.В тази среща ще научим и поговорим за най-ценното в развитие на детето през първите 3 години, какви могат да бъдат сензитивните нарушения и как да ги разпознаем.

12:45 – 13:45 – Агресивността у децата/юношите – начин да скрият страданието си с Милена Рангелова

Mилена Рангелова е Психолог, Психодрама–терапевт, Психоаналитично ориентиран терапевт, с дългогодишен опит в консултирането и работата с деца и родители в намиране на пътя към балансирани и здравословни отношения.

Агресивното поведение изглежда шокиращо за вас и за околните, но всъщност е нормална част от поведението и развитието на децата. Бързото им развитие и израстване, необходимостта да заявят себе си и независимостта си, да установят лидерство, недоразвитата способност да контролират импулсите си – всичко това са причини детето да проявява агресия. По време на тази леция ще се научим как да разпознаваме проявите на агресия, като символи на подтиснати емоции.

14:15 – 15:15 – Клишетата Био, Еко и НЕздравословното „здравословно хранене“ при децата с Росен Чакъров

Като един от водещите кулинарни експерти, Росен Чакъров е добре познат, вдъхновяващ радетел за популяризирането на чистата фермерска храна, сезонни продукти и едно по–дълбоко разбиране за философията на храната, храненето и готвенето. Ментор и водещ на стотици кулинарни работилници, презентации и обучения на кулинарна тематика. „Млад предприемач на 2017“ за гр. Пловдив, консултант и обучител на десетки ресторанти и хотели в България и Кипър. Професионален готвач с над 15 години опит и международни кулинарни награди.

В тази лекция шеф Чакъров ще ни сподели за клишетата Био, Еко и нездравословното „здравословно хранене“ при децата. Ще научим още за:

– Микробиома и вкусовите търсения на българина
– Храненето като енергийна и духовна стойност
– Клишетата Био и Еко и предимствата на локалната, сезонна храна
– „Здравословното хранене“ при децата от гледна точка на „експертите“

Вашите въпроси и търсения по темата ще можете свободно да споделите в тази среща. Очакваме Ви!

15:45 – 16:45 – Силата на думите в общуването с децата ни – Стефи Стаменова

Стефи Стаменова е педагог, лайф коуч и водещ лектор в България и Европа. Нейните тренинги, семинари и уоркшопи са насочени предимно към изграждане на умения за управление на живота и предизвикват нестихващ интерес, особено в женската аудитория със специални практики за жени, двойки и родители и деца! Автор на множество публикации.

Думите са едно от най-сините оръжия, с които въздействаме върху децата си. С думи можем да манипулираме, да подтискаме, да огорчаваме, да отблъскваме, но с думи можем да вдъхновяваме, да мотивираме и да подкрепяме.

В тази откровена среща–дискусия Стефи Стаменова ще сподели своя личен опит от наблюденията си и срещите с различни хора като изследовател, автор и водещ на предаването „Следвай сърцето си със Стефи Стаменова”. Време, в което да осъзнаем как думите лекуват или убиват и какво можем да подобрим в отношенията с децата си.

17:15 – 18:15 – Тревожността при децата с Ралица Коцева

Ралица Коцева е психолог и начален детски педагог по образование. Има опит с деца в училищна възраст и такива от аутистичния спектър. Консултира родители по отношение грижите за техните деца, както и поддържане акцентите на терапевтичните стратегии у дома. В момента работи предимно с деца с нарушения в развитието в ранна детска възраст. Завършва специализирани умения в когнитивно-поведенческа психотерапия.

Безпокойство, страх, паника, напрежение – това са многото лица на тревожността. Темата лавинообразно застига все по-широка част от съвременното общестсво. Много често уплахата се прокрадва в живота ни нетърсена, без предупреждение и обърква нормалното човешно функциониране. Забързаното време, личните съмнения и притеснения променят нашето светоусещане и ни носят цяла палитра от неприятни чувства и емоции. Тревогата бележи и малките и порасналите деца. По време на срещата ще имате възможност да се запознаете с обзор по темата за тревожността при децата и как можем да й противодействаме.

Ако имате конкретни въпроси, на които искате да бъде обърнато внимание по време на лекцията, моля задайте ги предварително до 07.02. на koceva_ralica@abv.bg

Научете повече за:
ПРОГРАМА УЪРКШОПИ за малки и големи – 10 февруари
ПРОГРАМА ДЕТСКИ ТВОРИЛНИЦИ – 10 февруари
ОТВОРЕНИ КЛАСОВЕ от 5 до 9 февруари
ТАНЦОВА ФИЕСТА – 11 февруари

Последвайте събитието във Facebook: ТРИ години Пловдивски Културен Институт! 

logo (1)Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!

Print Friendly, PDF & Email

Вашият коментар

TOP