FORGOT YOUR DETAILS?

Да чуеш божествената симфония на тялото си със Светослава Хаджиева

by / неделя, 08 октомври 2017 / Published in Week of Inspiration

Как „Да чуеш божествената симфония на тялото си“ на 19 ноември (неделя) в 12:10 часа
в „Седмица на Вдъхновението – Week of Inspiration`2017“ 
ще те вдъхнови Светослава Хаджиева

Какво ме вдъхновява?
Вдъхновява ме божествената хармония на тялото и духа.“ 

Светослава Хаджиева е завършила СУ „Св. Климент Охридски”, специалност „Право”. Работи като адвокат, синдик и управител на Адвокатско дружество. От шест години води занятия по „Сакрална архитектура на тялото” в Пловдив. Занимава се със Сакрална архитектура на тялото от 2011 г., когато ИК”Жануа” организира първия семинар в България по „Сакрална архитектура на тялото”. От тогава до сега е преминала през над 30 обучения във Франция, Русия, Украйна и България, провеждани от Наталия Сергеенко, Галина Яковлева, Елена Кожевникова, Александра Чесанова, Дария Ларина, Ирина Тихомирова и Нели Димитращук – преки ученички на създателката на системата – Натали Дроен. От четири години е организатор на традиционни Великденски семинари по Сакрална архитектура на тялото в Пловдив с водещи преподаватели от школата по САТ в Санкт Петербург.

На 19 ноември (неделя) от 12:10 часа в Зона Движение Светослава ще представи как Сакралната архитектура на тялото ни свързва с божествената симфония в нас.

Самата дума ВДЪХНОВЕНИЕ съдържа в сeбе си производните й – Дух и Дихание. Сакралната архитектура на тялото е вдъхновяваща практика, при която съчетавайки движението с диханието, построяваме тялото по законите на сакралната геометрия. Тя ни учи как да преминем от биологичното дишане към метафизиологичното дихание, което извайва плътта и хармонизира вътрешното ни пространство, одухотворявайки ги.

Натали Дроен е французойка от руски произход, създателка на направление в движението, което самата тя нарича Сакралната архитектура на тялото. Тя е убедена, че няма перспективи за движението и здравето, ако липсва правилно дихание. „Своите органи и енергии – казва Натали, – не бива да държите отпуснати, те трябва да са на необходимата висота. Няма значение на колко години сме, тъканта на мускулите „облича“ нашето тяло. Тази тъкан трябва да повдига, а не да отпуска тялото ни.“ Животът не е представление, а начин на дишане, но дишане, което е предназначено за подем на енергията и постоянна работа на мускулите. Тялото е божествена симфония на всички клетки. Да вникнеш в работата на мускулите означава да разбереш къде е дисхармонията, от къде започва разпадането. За всичко това е необходимо да се научиш да пребиваваш в себе си, тоест да се научиш да чуваш всеки един свой орган, да насочваш дишането по начин, по който то да помага работата на мускулната система, удържаща органите, съдовете по които тече тече кръвта и цялата костна структура на тялото.

Бъдете с нас в тази вдъхновяваща среща!

logo (1) Място на провеждане:

Пловдив, ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
032/664433 или 0884 777 050

Print Friendly, PDF & Email

Вашият коментар

TOP