FORGOT YOUR DETAILS?

Тай Дзи с Едмонт

by / сряда, 30 август 2017 / Published in Минали събития

Заповядайте в редовните класове
по Тай Дзи с Едмонт Будакян
всеки понеделник от 19:00 часа и  петък от 19:30 часа
в Пловдивски Културен Институт!

Какво е Тай Дзи?

Най-известни стилове са Чън, Ян, У, Уу (Хао), Сун, които носят имената на фамилиите, в които те първоначално започват да се практикуват. От тези стилове най-популярен е стилът Ян, който се практикува от милиони хора по света. Използва се повече за медитация, но не бива да се пренебрегват бойните му аспекти. Чън стил се отличава с използването на по-експлозивна сила фа дзин и е изграден изцяло върху принципите на Чан съ дзин („Енергия на копринената нишка”). Движенията са спираловидни. Въпреки различията си, всички стилове са подчинени на едни и същи принципи на формата.

Основните принципи на Тай Дзи са тясно свързани с Даоистката философия.  Ян стил Тайдзицюан е един от скъпоценните камъни в света на китайските бойни изкуства. Основателт на Ян стил Ян Лу Чан, както и неговите наследниците са разработвали, променяли, развивали и разпространявали Тайдзицюан. Ян стил Тайдзицюан е станал изящен, внимателно структуриран и спокоен, като същевременно е запазил и бойните си аспекти. Възможно е също да се използва, като метод за подобряване на здравето и лечение на определени заболявания. Тайдзицюан е обичан от десетки милиони практикуващи, които го разпространяват по целият свят. Той се превърна в най-популярният от всички китайски бойни изкуства, като осигурява забележителен принос за здравето на хората.

Тай Дзи Цюан се характеризира с плавни и отмерени движения, в него особено ярко е изразен оздравителния ефект на заниманията. Идеален за всяка възраст, за начинаещи, физически неподготвени хора, а също и за хора, които имат проблеми със ставите или гръбначния стълб. Има силно изразени положителни ефекти върху здравето, като укрепване на костната и мускулната система, заздравяване на психиката, подобряване на имунната система и силно подчертан анти-стрес ефект.

Изучаването на комплекс от упражнения в този стил ще позволи не само да укрепите и възстановите своето здраве, но и да придобиете гъвкавост и лекота в цялото тяло. Осанката и стойката ви ще станат по-изправени, а движенията по-леки и елегантни. Усилието и напрежението в ставите и гръбначния стълб ще изчезнат. Тази форма от меки упражнения ще помогне да съхраните силата, гъвкавостта и баланса до края на живота си.

Кой ще бъде вашият треньор?
Едмонт Будакян се занимава с Тай Дзи от 18 години, като задълбочено изучава всичките му аспекти. С щедрост и от сърце е готов да предаде натрупаните знания и опит през годините.

Научете повече на: http://taichibg.com/blog.html

Такса участие:
9 лв.- еднократно посещение
32 лв.- карта 4 посещения
В този клас можете да се включите с карти MULTISPORT, SODEXO или ISIC.

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!

logo (1)Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ

Print Friendly, PDF & Email

Вашият коментар

TOP