FORGOT YOUR DETAILS?

Уъркшопи за малки и големи „Три години ЗАЕДНО“ – 10 февруари

by / сряда, 24 януари 2018 / Published in Минали събития, Новини

Скъпи родители и малки прятели,
каним Ви да споделим
„Приказна събота за деца и родители“
на 10 февруари от 10:30 до 19:30 часа
в сградата на Пловдивски Културен Институт
като част от празничната седмица „Три години ЗАЕДНО“.

Празничната събота ще обагри модерното и удобно пространство на Пловдивски Културен Институт с цветни, разнообразни и забавни ДЕТСКИ ТВОРИЛНИЦИ, УЪРКШОПИ за малки и големи и полезни ЛЕКЦИИ с ВХОД СВОБОДЕН!!!

Ден с активности, забавления и нови изживявания очаква Вас и Вашите малчугани! Ще Ви срещнем с  японското  изкуство Кендама и света на роботиката, ще стимулираме детската музикалност и артистичност, ще се срещнем с детските преживявания през призмата на ролеви игри, ще се преоткриваме взаимно!

Запознайте се с Програма Уъркшопи за малки и големи по теми и часове:

10:00 – 11:00 – Художествена гимнастика за деца от 3 до 6 год. с БС „Малките ангели“

Художествената гимнастика винаги е била и ще бъде най-нежният, красив и елегантен спорт.
За да се постигне високо ниво на спортно майсторство обаче, е неободима стабилна основа, безупречна подготовка, постоянство, много труд и разбира се любов и отдаденост.

За малките деца стоенето пред огледалото и различните пози са нещо ново и вълнуващо. Колкото по-малки, толкова по-лесно се учат на нови неща. След няколко години практика се забелязват и дългосрочните ефекти от балета – стегнати мускули, добре изглеждащо тяло, самоувереност.

В тези първи стъпки и въвеждащи класове може да се крие талант, спортен дух и истински победител. Дайте шанс на детето да се докосне до света на художествената гимнастика в този отворен клас, чрез професионализма на екипа от „Малките ангели“

11:00 – 12:00 – Йога за деца от 6 до 12 год. със Цвети

Йога за деца или как крехката фиданка се превръща в силно и здраво дърво, способно да устои и на най–силната буря!

Йога е древна наука, древна система от знания, която през хилядолетната история на своето съществуване е доказала неизброимите ползи от практикуването й, които далеч не се изчерпват с доброто физическото здраве на тези, които я практикуват. Йога е универсална, без ограничение във възраст, тегло, пол. Започването на практикуването на Йога в ранна детска възраст е предпоставка за изграждането на здраво и хармонично тяло, на концентриран и буден ум и на една цялостна балансирана и хармонична личност.

При физическата активност в йога няма рискове за здравето на децата. Всички асани (пози) се правят спрямо способностите на децата. Йога няма състезателен характер. Тя дава увереност на децата в собствените им сили, увеличава активността и концентрацията им. Йога е добра превенция или лечение на гръбначни изкривявания. Тя пази сърцето и увеличава капацитета на белите дробове, поддържа добрия тонус на тялото, подобрява гъвкавостта, силата и издръжливостта и предпазва децата от наднормено тегло.

12:30 – 13:50 – Кендама уъркшоп със Серефим

Серафим e запалил много хора по Кендама в България. Той вярва, че това е много по-добро за децата, отколкото дигиталният екран на телефона или таблета и иска повече деца да гo последват в това изкуство. Кендама е част от НЕГО! А дали не е част и от ТЕБ?

Kendama е изключително пристрастяваща дървена играчка, която произхожда от Япония. Тя развива рефлексите, координацията, чувството за баланс и подобрява физическото и психическо здраве. Кендама се откроява със своя уникален дизайн и хилядите възможни трикове и комбинации докато играете. Най-хубавото на традиционните играчки е фактът, че без значение пол и възраст, всеки може да се забавлява – единствените граници са тези на вашата собствена креативност.  

Кендама България ще Ви запознае с магията на самурайското изкуство. Кендама демонстрация, забавни баланс игри и предизвикателства със символични награди. Всеки е добре дошъл да се включи в забавата. Не е нужно да си напреднал в кендама играта за да участваш в игрите. Заповядайте с приятели и родители! 

13:00 – 14:00 – Йога за здрав и гъвкав гръб със Цвети

Всеки втори човек рано или късно се сблъсква със сковаността и болките във врата, гърба и кръста. Причините за болката в гърба са много, а йога ни дава решение за лечение и превенция. Хората често започват да практикуват йога именно с тази цел и йога наистина помага при болка, причинена от скованост и обездвижване на прешлените.

Йога упражненията заздравяват точно тези мускули, които подкрепят гръбначния стълб, за да стои стабилен. Задържането в йога позите предполага концентрация и активирането на мускулите на цялото тяло и особено на мускулите на гърба и корема. Точно тяхната здравина е от изключително значение, за да подобрим стойката си и да редуцираме болката в гърба.

Редовното практикуване на йога ще подобри стойката на тялото, но също така и ще повиши цялостния му баланс. Йога ще ни помогне да държим главата, раменете, гръбначния стълб, таза и костите в идеална позиция. Това от друга страна ще намести гръбначния стълб в правила позиция и оттук ще редуцира болката и най-важното, ще ни предпази от повторната й поява.

14:00 – 15:20 – Музикална работилница за малки и големи с Дади

Здравка Андреева или както децата я наричат – Дади е преподавател по акордеон в НУМТИ „Д. Петков“ Пловдив. Завършила е АМТИИ Пловдив със специализации в МА“П.Владигеров“ София, курсове по системата на Орф Шулверк, музикотерапия, както и диплома от холандския колеж „Хеликон“, Лайден за валдорфски учител. „Това, което искам, е да науча децата да обичат класическата музика, да изпитват радост от досега с нея, да бъдат добри слушатели в концертната зала и не на последно място, всичко това да е като игра.”, споделя Дади.

Дади е истинска музикална фея, която с много любов и отдаденост превръща срещата с музиката в истинска забава и вдъхновяващо преживяване за малки и големи.

15:30 – 16:50 – Първи стъпки в Lego Роботиката с Виктория от РобоПарти Пловдив за деца от 6 до 8 години

17:00 – 18:20 – Първи стъпки в Lego Роботиката с Виктория от РобоПарти Пловдив за деца от 9 до 12 години

Децата ще са групирани по 2 или 3 в отбор, като всеки отбор разполага с лаптоп, Lego конструктор и Робот. Първо те ще конструират робот по инстукции с Lego комплект, а след това ще преминат обучение по блоково програмиране и създаване на първа програма за задвижване на Робота. На финала ще има състезание между отборите и техните роботи.

Целта на уъркшопа е да развием въображението и интереса на децата към наука, програмиране и нови технологии чрез игри с Lego роботи и работа в екип. Ще бъдат няколко незабравими часа с истински роботи от Робопарти Пловдив.

Поради големия интерес кът събитието, мястото Ви ще е гарантирано при предварително записване на телефон: 0884 777 050

18:30 – 19:30 – Да се преоткрием заедно – Уъркшоп за деца и родители с Радка Цонкова

Тази практична сесия е среща на родители и деца едновременно, в която чрез метода на ролеви игри, психолога Радка Цонкова ще ни запознае с детските преживявания. Във отношенията си с децата, родителите несъзнателно пренасят много свои преживявания /тревожност, страх, скрити комплекси и т.н./ Често децата се обвиняват за проблемите на родителите, смята се, че те са причината за несполуките в семейството. Не се съзнава, че децата се учат именно от възрастните и възрастните се учат чрез децата.

Всеки родител се стреми да бъде “Добрият родител”, но всеки го прави по различен начин. Идеален родител няма, както няма и идеално дете. Много често се срещат родители, които проектират върху децата си собствените си амбиции и гледна точка за света в общуването си с децата. По време на този уъркшоп ролите ще бъдат сменени, чрез игри, сценки и импровизации.

Графикът на детските занимания е специално съобразен, докато децата творят и се забавляват,  родителите да могат спокойно да се информират  от най-добрите професионалисти за полезни и интересни теми, свързани с детското възпитание, емоционално развитие и поведение, хранене и общуване.

ОЧАКВАМЕ ВИ да си подарим забавно и полезно време заедно!

Научете повече за:
ОТВОРЕНИ КЛАСОВЕ от 5 до 9 февруари
ПРОГРАМА ЛЕКЦИИ – 10 февруари
ПРОГРАМА ДЕТСКИ ТВОРИЛНИЦИ – 10 февруари
ТАНЦОВА ФИЕСТА – 11 февруари

Последвайте събитието във Facebook: ТРИ години Пловдивски Културен Институт! 

logo (1)Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!

Print Friendly, PDF & Email

Вашият коментар

TOP