FORGOT YOUR DETAILS?

Фоторазказ “Пътешествие към Слънцето” на арх. Любомир Керанов

by / неделя, 05 юли 2015 / Published in Култура

Едно удивително пътешествие до Индия представя чрез прекрасните си фотографии арх. Любомир Керанов, направени при неговите пътувания до там.

Индия е страна на контрастите – и много бедна, и много богата. Когато пребивава там, най-често Любо работи в кухнята на ашрама, където се включвал в ежедневното приготвяне на храна за около 5000-6000 индийци. И въпреки голямото количество, организацията била перфектна, по индийски.

„Много ценен урок научих в Индия – да давам колкото може повече от себе си и да не се страхувам, че ще свърши за мен. Винаги има и винаги ще има. В крайна сметка дажбата на един човек за едно ядене е една шепа ориз. Всичко останало можеш да го споделиш, или поне част от другото, което би изял сам. Има достатъчно гладни хора по Земята”, допълва той.

Срещата с Индия вади на повърхността друг талант на Любо и му дава куража да го покаже пред публика. Повече от 30 години той се занимава с фотография чисто аматьорски, обича да снима, обикаля, но всичко остава за личен архив. В Индия този страх дали това, което на теб ти харесва, ще бъде прието и от другите, отпада.

„Точно тогава започнах да снимам повече, снимах всичко, което срещнех. До тогава правех опити да снимам, да разказвам, а сега намерението ми беше много конкретно – да го запечатам и като се върна, да го споделя, нещо като фоторазказ”, казва Любо. По това време се изпаряват и съмненията му дали „това съм аз”. „Обикновено човек се съмнява в силите си. Аз винаги съм бил доста затворен и това ми даваше възможност докато наблюдавам, да осмислям нещата много по-сериозно”, допълва той.

Любомир Керанов е архитект по професия и фотограф по призвание.

Print Friendly, PDF & Email

Вашият коментар

TOP

Условия за поверителност

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?