Природата, жената и Вселената – вдъхновението на Любомир Узунов в изложбата „Енигма“

С удоволствие ви каним да посетите самостоятелната изложба на пловдивския художник Любомир Узунов, носеща името „Енигма“.

Официалното откриване е на 17 септември (събота) от 18:00 часа в Пловдивски Културен Институт

 

Природата, жената, Космоса, Вселената и всичко останало, което ни заобикаля е вдъхновението, което провокира пловдивският автор Любомир Узунов да създаде своята самостоятелна изложба „Енигма“.

Двадесетте произведения на изкуството, които ще имате възможност да разгледате в Изложбената зала на Пловдивски Културен Институт, художникът рисува в продължение на 6 години.

„Защо избрах изложбата ми да носи името „Енигма“? А нима Жената не е Енигма? Нима природата, Космоса, Вселената и човекът не са една голяма Енигма, едно голямо Тайнство?“, обяснява творецът.

Любомир Узунов е роден в Пловдив на 27 ноември 1968г. От 1984 до 1988 година  учи в техникум по дървообработване и вътрешна архитектура -специалност дърворезба. Има три самостоятелни изложби – 1998 ,2002 ,2008 г.. Участва в три издания на Панаира на Изкуствата“Импресия“, а през 2010г. участва в изложба на WAF-Las Vegas. От 2004 г. е член на Дружеството на Пловдивските Художници.

Очакваме ви!