Пилатес в Пловдивски Културен Институт

вторник и четвъртък от 17:00 до 18:00 часа

Какво представлява Пилатес?

Упражненията Пилатес са разработени през 20-те години на миналия век от Джоузеф Пилатес като първоначалната им цел е рехабилитация на военнопленниците от войната.

С годините тренировките се модифицират, но запазват своята основа от йога и главния си принцип: интензивна концентрация и контрол над движението.

Пилатес има 6 основни принципа: центриране, контрол, точност, концентрация, дишане и плавност. Осезаема е приликата с други типове упражнения, като например йога и тай-чи.

Създателят на метода – Джоузеф Пилатес твърди: „Добрата физическа форма не може да се постигне с пожелания, нито може просто да се купи. Добрата физическа форма е първата предпоставка за щастие.”

Методът “Пилатес” е идеален избор за поддържане на форма – укрепва и тонизира мускулите, подобрява стойката, дава гъвкавост и равновесие, слива в едно ума и тялото.
Ключът към перфектната визия на много от професионалните танцьори, топ атлетите и холивудските звезди е “Пилатес”.

Пилатес е модерен микс от физически натоварвания и упражнения от каланетика, балет и йога, на фона на релаксираща музика. Подходящ е за всеки, независимо от възраст и килограми, като носи редица ползи:
– развива гъвкавостта на тялото и мобилността;
– подобрява стойката и походката;
– повишава физическия и мускулен тонус;
– успокоява ума и контролира стреса;
– поддържа доброто настроение и радостта от живота.

Преподавател: Адриана Вулева – сертифициран пилатес инструктор

Адриана среща спорта за първи път в залата по художествена гимнастика и това се превръща в страст за цял живот. Участва в редица състезания и турнири със СК Елит Тракия, а по-късно се развива в балет и плуване. Среща се с Метода Пилатес преди години в класовете на Поли Василева, а по-късно преминава през обучение под нейно ръководство.  Чувства се щастлива,  че може да споделя с повече хора своите знания и опит и вярва, че тренировките носят ползи за всеки, независимо от възраст и физически тонус.

Адриана ви очаква всеки вторник и четвъртък от 17:00 часа!

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е ПРЕДВАРИТЕЛНО запазване на място по един от изброените начини:
0884 777050 – Рецепция ПКИ
мейл: event@pki.bg
FB messenger – Пловдивски Културен Институт

ПРЕПОРЪКА: Спазвайте добра лична хигиена! Грижете се за своето здраве и бъдете отговорни за здравето на другите! Ние спазваме всички условия и противоепидемични мерки за комфорта и сигурността на нашите посетители.

Ще ни откриете на:
ул. Иван Перпелиев № 5  – Пловдивски Културен Институт
Рецепция ПКИ – 032/664433 или 0884 777 050
Facebook: Пловдивски Културен Институт
Instagram: plovdiv_art_center
YouTube: Пловдивски Културен Институт

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!