Йога за деца 6+ години в Пловдивски Културен Институт

вторник от 18:00 до 19:00 часа

Йога за деца е успокояващ и мотивиращ клас, в който всяко дете се чувства сигурно и подкрепено в една  топла и спокойна атмосфера. В йога няма състезание, бързане, нужда от изява или съревноваване. Нищо не се случва на всяка цена и с крайно усилие.

Чрез изпълняване на леки и приятни йога пози, дихателни техники, игри и нежна релаксация ще се впуснем в истинско йога приключение, за да опознаем телата си, да се освободим от напрежение и стрес, да се изпълним с радост и да открием красотата на споделеността.

Йога има безброй ползи за децата:

# Йога позите помагат за укрепване на целия опорно-двигателен апарат (кости, стави и мускули), за развиването на правилна стойка, сила, гъвкавост и баланс, както и за придобиване на здравословни хранителни навици.
# Дихателните практики развиват капацитета на белия дроб и дишането, с което се намалява значително боледуването, дихателни проблеми и възпаления;
# Йога практиките повишават имунитета, подобряват функцията на храносмилателната система, стимулират метаболизма и правилното функциониране на всички вътрешни органи
# Йога стимулира паралелното развиване на лявото и дясното полукълбо на мозъка,  развива въображението, емоционалната интелигентност в децата, тяхната креативност и по-добра концентрация
# Йога развива фината моторика и  усета за движениe, пространствената ориентация;
# Йога успокоява, подобрява съня като води до физическа и емоционална стабилност.
# Развива състрадателност към всички живи същества (хора, животни, другите деца и т.н.), премахва конкуренцията и агресивното поведение;
# Йога насърчава самоувереността, изразяването и дисциплината, помага на децата да се приемат такива, каквито са.
# Забавно, образователно и приятно е, развива нови приятелства!

Йога за деца е един свят на игра, приказки за обич и приятелство със света и другите, откриване на изконните човешки ценности.  Нека да се грижим за децата си и да им предаваме мъдрост и много любов.

Класът е подходящ за деца от 6 до 9 години.
Децата е добре да са с удобно облекло и да не са приемали храна поне час преди практиката.

Преподавател: Анелия Лазаровасертифициран йога инструктор със специална насоченост към женското здраве и работа с деца и подрастващи. На постелката е от 15 годишна, като йога, пилатес и танците съпътстват ежедневието й вече 30 години.

Силно вярва, че постоянството и грижата за тялото и ума разкриват потенциала и помагат да бъдем по-успешни жени, майки, домакини и работещи дами, връщайки красотата, усмивката и нежността.

Доверете се на нейния опит и прекрасен подход в класовете

Такса участие:
12 лв. – еднократно посещение
45 лв. – карта 4 посещения

Само с предварително записване по един от изброените начини:
чрез бутона Запази място 
0884 777050 – Рецепция ПКИ
мейл: event@pki.bg
FB messenger – Пловдивски Културен Институт

Ще ни откриете на:
ул. Иван Перпелиев № 5  – Пловдивски Културен Институт
Рецепция ПКИ – 032/664433 или 0884 777 050
Facebook: Пловдивски Културен Институт
Instagram: plovdiv_art_center
YouTube: Пловдивски Културен Институт

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!