FORGOT YOUR DETAILS?

Динамична Танц Медитация с Мария Видева – Стоилова

by / понеделник, 09 октомври 2017 / Published in Week of Inspiration

В Динамична Танцова Медитация на 18 ноември (събота) от 14:00 часа
в „Седмица на Вдъхновението – Week of Inspiration`2017“
ще ни потопи Мария Видева – Стоилова

Вдъхновявам се …
” … от природата и от всички хора, настоящи и минали, които ми носят светли и оптимистични знания и идеи и ме повдигат и помагат да вървя по Пътя. Вдъхновявам се, когато творя в живота си красиви, смислени и добри неща.”

Мария Видева – Стоилова е виняса флоу йога и пилатес преподавател в Ананда йога студио, Пловдив, от 2011 г. Обича да работи и експериментира със звук, движение, дъх, форма и цвят. Организира и участва като преподавател в множество йога семинари, холистични семинари, уъркшопове за себеизследване,  арт и музикални работилници за събуждане и развиване на „търсача“, „твореца“ и „лечителя“ във всеки човек.

Води практики по Динамична танц медитация от 2015 г.

Докоснете се до магията на танца като медитация с Мария!

Любовта към танца и необходимостта от изразяване на емоции посредством движение е древна сакрална практика, позната на нашите предци по цялото земно кълбо. От едноклетъчните до сложните структури на многоклетъчните – всичко се движи и танцува по свой уникален начин. Енергията танцува, квантите танцуват. Вселената вдишва и извишва живота в танц. Нищо не е статично, всичко в космоса е в процес на движение и промяна. Ние, хората, Homo Ludens („играещите“), също имаме този уникален дар, който може да инвокираме, да подхранваме и развиваме, за да ни помага и лекува.

Динамична танц медитация е групова практика – приключение за търсенето и намирането, самовъпросирането и самоосъзнаването… С нея празнуваме пулса на живота в потока на свободния танц. Себеизследваме се посредством пространството, телесните и емоционалните движения, звуците, ритъма и тишината. Преживяваме катарзис в няколко етапа. Водещият направлява процеса, но случващото се е изключително индивидуално. Никой не може да изтанцува нашия танц, да изрази нас самите, освен самите ние… и затова призоваваме силата си… Посредством телесната пластика и въздействието от музиката се изкарват физически, емоционални и умствени блокажи и проблеми. Практиката завършва в тишината и съзерцанието на вътрешното случване в полето на медитацията.
Динамична Танц Медитация е вдъхновена от медитативните йога и тантра практики в движение на Ошо и Шива Рей и танцтерапията на Габриел Рот.

Уточнения: Практиката е отворена за всеки възрастен или тийнейджър. Не е подходящ за деца.
Необходими са удобни леки дрехи и вода. Йога постелки ще ни трябват, макар и за кратко. Ще играем боси.

Очакваме Ви да си подарим вълшебно време ЗАЕДНО!!!

logo (1)Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ

Print Friendly, PDF & Email

Вашият коментар

TOP

Условия за поверителност

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?