FORGOT YOUR DETAILS?

Организатор

Пловдивски Културен Институт
Телефон
+359884777050
E-mail
info@pki.bg
Уебсайт
https://pki.bg/

Локация

Зала 3
ул. Иван Перпелиев 5 - Пловдивски Културен Институт +359884777050
Практики
QR Code

+359 32 66 44 33, +359 884 777 050

улица „Иван Перпелиев“ 5

info@pki.bg

Дата

08 ян. 2023

Час

13:00 - 14:30

Цена

15 лв.

Актьорско майсторство с Театрална къща „Шарж“ – за деца от 13 до 18 год.

събота и неделя
от 13:00 до 14:30 часа

За записване: 0882724998 / 0888473763

Театърът съчетава в себе си всички визуални изкуства и изразни средства, които стигат до сърцата на зрителя и го карат да се замисли. За тази цел е необходим не само талант, но и много труд, с които да постигнем тази лекота в присъствието си на сцената. И докато детето се учи на всичко това и върви към твореца в себе си, неусетно се развива и като личност.

Театрална къща „Шарж“ предлага школа, в която се учат не само актьорските техники и похвати, но се отварят вратите и на всички останали професии, необходими, за да се създаде една театрална продукция. Това комплексно обучение дава на децата по-голяма палитра от възможности и разбирания за изкуството и за себе си и възпитава у тях вкус за естетика. Преди да създадем спектакъл, е необходимо първо да го напишем и анализираме, после да го режисираме и да си сътворим костюмите и декорите за представлението. Едва след като сме подготвили всичко, актьорите могат да излязат на сцената. Това е мястото, където се учим не само да играем театър, но и да го сътворяваме.

Процесът, в по-голямата си част, е игрови и дава голямо поле за развихряне на децата и провокиране на спонтанността и въображението им. Тук те ще могат да общуват в приятелска и подкрепяща среда, където ще развиват способностите си за работа в екип и емпатия.

Театралното обучение включва:
– Актьорско майсторство
– Работа пред камера
– Режисура
– Драматургия
– Сценична реч
– Правоговор
– Сценично движение
– Кукловодство
– Работа с осветление и звук
– Пластика и ритмика
– Сценография
– Работа с различни театрални форми

Насърчаваме развиването на ценни умения като:

– Активно слушане
– Уверено присъствие
– Импровизаторско мислене
– Аналитично мислене
– Подкрепа
– Самодисциплина
– Правилна стойка и походка
– Правилно дишане
– Красива дикция

Като наше бъдеще децата са най-голямото ни богатство, затова посяваме у тях семенца на любов, която да ги води по дългия път към развитие на личността.

Театрална къща „Шарж“ е основана с много любов от артистите Георги Димов и Захарина Тонева. Дейността й е свързана с разнообразни арт проекти като театрални обучения, социални събития, творчески работилници, шоу програми, фестивали и други. Двамата са специалисти в различни творчески области, които се допълват във взаимната им работа и дават богата палитра от умения и знания на курсистите им. Театралната им школа стартира в гр. София, а сега отваря врати и в Пловдив.

Преподаватели:

Георги Димов е актьор, завършил НАТФИЗ със специалност Актьорство за куклен театър. Участвал е в редица куклени, драматични представления и кино проекти. Работил е в трупите на Куклен театър Благоевград и Шизи Импро театър. За него преподаването е любов и важна част от израстването на бъдещите артисти, на които иска да предаде своите знания и умения.

Захарина Тонева буквално е израснала в театъра – за нея той е магия, любов и призвание. Учила е Екранни изкуства в НАТФИЗ, а след това допълва опита си чрез курсове по драматургия към UEA, Импровизационен театър в ШиЗи Импро и разнообразни творчески стажове. Участвала е в различни кино продукции, работила е като сценарист и е автор и редактор на книги. Настоящите ѝ интереси я водят към пълноценното общуване, емпатията и работата в екип, които са ключов фактор към създаването на сплотен колектив.

Такса участие:
15 лв. – еднократно посещение
100 лв. – карта 8 посещения

Официален сайт – http://teatralna.net/
Официална Facebook страница – Театрална къща „Шарж“

ПРЕПОРЪКА: Спазвайте добра лична хигиена! Грижете се за своето здраве и бъдете отговорни за здравето на другите! Ние спазваме всички условия и противоепидемични мерки за комфорта и сигурността на нашите посетители.

Ще ни откриете на:
ул. Иван Перпелиев № 5  – Пловдивски Културен Институт
Рецепция ПКИ – 032/664433 или 0884 777 050
Facebook: Пловдивски Културен Институт
Instagram: plovdiv_art_center
YouTube: Пловдивски Културен Институт

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

TOP

Условия за поверителност

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?