FORGOT YOUR DETAILS?

H.I.I.T. с Лили Камбурова

by / петък, 13 септември 2019 / Published in Минали събития

H.I.I.T. с Лили Камбурова
четвъртък от 09:00 до 10:00

Какво е H.I.I.T.?

High Intensity Interval Trainings или Високо Интензивни Интервални Тренировки са изключително ефективни сесии, при които се работи на интервали. Това означава, че се прави дадено упражнение с максимална скорост и темпо и след това има почивка, при която дишането се възстановява и се събират сили за следващия интервал работа при максимални усилия. Интензивната част трае не повече от 30 мин, при които тялото се стяга и се развиват добре оформени мускули. Продължителността на самите интервали е различна, като най-често се работи на 30/15 секунди или 20/10 (така наречената Табата). Освен това се включват и допълнителни разнообразни интервали като суперсетове и пирамиди. При този вид тренировки се горят най-много калории, като е доказано с множество изследвания, че организмът продължава да изразходва калории дълго след като тренировката е приключила. Понякога в часовете по H.I.I.T. се включват различни уреди, като степ платформи, ластици, гири, чинийки, малки топки с идеята часът да се разнообрази и да се предизвикат мускулите, които привикват към дадени движения. Типични упражнения, които присъстват във всяка една тренировка са бърпи, напади, клекове, планк и лицеви упори. Тренировката не е препоръчителна за начинаещи, въпреки че има варианти да се правят регресии на упражненията (по-лесно изпълнение).

Ползи от H.I.I.T:
1.    Повишена ефективност
Високо интензивната интервална тренировка  дава същите физически резултати, каквито се набавят от продължително кардио, но за по-малък интервал от време. Този тип тренировка включва както аеробни, така и анаеробни фитнес упражнения, докато традиционната статична кардио тренировка предполага само аеробни. Аеробните фитнес упражнения увеличават нуждата от кислород, а анаеробните изграждат мускулите, като тези тренировки повишават издръжливостта и в същото време оптимизират силовия потенциал.

2.    По-интензивно горене на калории – повече свалени килограми
HIIT действа, защото горенето на мазнини изисква кислород и колкото повече кислород навлиза в тялото, толкова повече калории изгаря то. Високо интензивната интервална тренировка оптимизира потребността на организма от кислород по време на физическото натоварване и създава кислороден недостиг, което стимулира тялото да изисква повече кислород в периода за възстановяване. Този ‘afterburn’ ефект е назоваван като ‘извънредна следтренировъчна консумация на кислород’ (excess post-exercise oxygen consumption – EPOC) и той е причината интензивните упражнения да съдействат за по-активното горене на мазнини и калории в сравнение с нормалните аеробни и статичните упражнения.

3.    Губят се мазнини, не мускули
Високо интензивната интервална тренировка дава естествен тласък на производството на човешкия хормон на растежа (HGH), което е от съществено значение за постигане на оптимално здраве, сила и жизненост, и е доказано, че значително подобрява инсулиновата чувствителност, стимулира загубата на мазнини и увеличава мускулния растеж.

Такса участие:
8 лв. – Еднократно посещение
56 лв. – Карта 8 посещения – Валидност 40 дни

В този клас можете да се включите и с карти SODEXO или ISIC.
Последвайте събитието ни във Фейсбук на: Нов клас – HIIT с Лили Камбурова

logo (1)

Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ
Facebook: Пловдивски Културен Институт

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!

Print Friendly, PDF & Email

4 коментара to “H.I.I.T. с Лили Камбурова”

  1. Стела Михалкова says : Отговор

    Прекрасен треньор. Вече съжалявам, че не живеем в Пловдив.

  2. Деница Лазарово says : Отговор

    Изключително харизматична, професионалист и любима за много клиенти, които са пленени от чара и и енергията, с която ни зареждаше! На всички от група ни липсва и завиждаме на Пловдив.

  3. Вили says : Отговор

    Лили е прекрасна. Има страхотен подход и начини за всеки искаш да спортува,обяснява и показва изключително подробно.Безкрайно чаровна и усмихната.Нямам търпение за всяка тренировка.

Вашият коментар

TOP

Условия за поверителност

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?