FORGOT YOUR DETAILS?

Изложба-живопис “Природни дарове” на Нели Ценова

by / четвъртък, 09 март 2017 / Published in Минали събития

Имаме удоволствието да ви поканим на официалното откриване
на Изложба-живопис “Природни дарове”
на пловдивската художничка Нели Ценова!
Експозицията ще бъде открита на 11 март (събота) от 18:00 часа
в Пловдивски Културен Институт.

“С тази изложба искам да припомня на хората за най-хубавите неща от нашия живот. Това са едни „обикновени“ неща, тихи и незабележими, като всичко най-ценно, такива, които смятаме за даденост и не забелязваме винаги, не им се възхищаваме, когато ги виждаме, защото сме свикнали с присъствието им. За мен това са най-безценните дарове, които животът ни поднася и същевременно нашият фундамент, без който сме загинали. Това са малките тревички, цветята, дърветата, плодовете, синьото небе, прекрасните изгреви и залези, великолепието на сезоните, горите, водите, животните – цялата великолепна екосистема, която въпреки нашата намеса съществува и функционира. На тази велика хармония сме подвластни, в нейния ритъм живеем. Тези обикновени неща са и Домът ни, и нашият Храм и нашето лекарство.
Чрез тези мои картини правя поклон пред великата магия на Природата, вложила най-голямата си сила в най-деликатните си форми. Надявам се да събудят съзерцателност, да ни подтикнат да се наслаждаваме на мигновената красота, да ни припомнят за детето в нас, което се учудва на всичко и се слива със света, да оставим красотата да ни изненадва. Да открием в себе си мощта на незнайните възможности на природата чрез вътрешния ни опит, който ни връща в центъра на всички неща…” – Нели Цанова

Нели Ценова е родена през 1961 г. в Пловдив. Завършва с първия випуск на Художествената гимназия в родния си град, а след това и Художествената академия в София. Работи в областта на живописта,като нейният стил често е определян като магичен реализъм. Живее и работи в Пловдив.

Очакваме ви!

Print Friendly, PDF & Email

Вашият коментар

TOP

Условия за поверителност

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?