FORGOT YOUR DETAILS?

Дни на японското изкуство Икебана в Пловдив от 16 до 19 май

by / сряда, 01 май 2019 / Published in Минали събития

Скъпи приятели,
щастливи сме да Ви срещнем с магията на японското изкуство Икебана
с представителна Изложба и Работилници – Sogetsu Ikebana Art
от 16 до 19 май 2019
в Пловдивски Културен Институт

Икебана е изкуство, свързано с принципите на хармония, изящество и пропорция, признато в цял свят със своята висока естетическа стойност. Практикуването му развива усет към красивото и естетичното, заздравява контакта, любовта и отговорността към природата.

Проектът Sogetsu Ikebana Art популяризира японското изкуство и начините на аранжиране на цветя, разработени от най-модерното училище за икебана в света, с представителства в над сто страни – Sogetsu School of Ikebana. Специални гости ще бъдат г-жа Eikou Sumura и г-жа Yuka Ohkubo – изявени икебана артисти от Токио, Япония.

Eikou Sumura е уникален икебана артист, известна с използването на разнообразна гама от естествени материали освен обичайните свежи цветя и растения. Цветни венчелистчета, паднали листа и клони на крайпътните дървета са включени в нейните известни творби, забележителни за начина, по който те “подновяват живота си”, като връщат иначе изхвърлените или изоставени растения към живота като прекрасно изкуство икебана, за наслада на всички.
Тя е превърнала в цел на живота си да запознае хората по целия свят с японското изкуство на икебана и е направила множество пътувания от името на Министерството на външните работи на Япония в страни от цял свят.
Тя е главен инструктор и RIJI в централата на Sogetsu, попечител на фондация Sogetsu-kai, специален член на Японската асоциация на изкуството икебана, попечител на Обществото по икебана и пълноправен член на Японската асоциация за дизайнерско пространство.

Изложба Sogetsu Ikebana Art ще представи за първи път в България няколко големи уникални авторски инсталации на японските артисти. Със свои композиции ще участват и изявени членове на Sogetsu Sofia Study Group и и Miracle Ikebana преподаватели по икебана Мирослава Иванова, Гeргана Гeрова, Мария – Марчела Колева, Богдана Нейкова и техните ученици. Изложбата ще бъде открита с атрактивна демонстрация от г-жа Eikou Sumura Sensei и Yuka Ohkubo.

Работилниците Sogetsu Ikebana Art – „Да направим заедно своята първа икебана” са подходящи за всеки и ще се проведат под ръководството на г-жа Eikou Sumura. Те ще дадат възможност на участниците да направят своята първа икебана и да се докоснат до красотата на японското изкуство, да изпитат щастието да твориш и да научат повече за японското аранжиране на цветя. На всеки участник ще бъде осигурен специален съд за икебана, кензан, ножица и цветя за работа, а след приключване всеки ще си тръгне с цветята, с които е работил.
Развиването на умения в аранжирането на цветя стимулира креативността, засилва връзката и отговорността към природата, създава естетическа наслада и изгражда усет към красивото и приятното в нашето ежедневие.

Международни работилници по икебана  под ръководството на  г-жа Eikou Sumura ще бъдат проведени в два дни с четири сесии по предварително избрани теми за напреднали икебанисти. Работилниците ще допринесат за повишаване  уменията на участниците, както и за обмяна на опит (нетуъркинг) между тях.

Подарете си това преживяване, открийте нови приятели и оцветете живота си!

ПРОГРАМА:
16 май /четвъртък/ – 18:00 часа – Официално откриване на Изложба Sogetsu Ikebana Art с демонстрация на г-жа Eikou Sumura. Изложбата ще продължи до 19 май и е с Вход Свободен.

На 17 и 18 май ще се проведат Работилници за Икебанисти с участници от Европа и Япония.

17 май /петък/ – от 10:00 до 17:00 часа – Работилница за Икебанисти/Напреднали

18 май /събота/ – от 10:00 до 17:00 часа – Работилница за Икебанисти/Напреднали

Повече информация и регистрационна форма за участие, може да получите като изпратите запитване на следния имейл адрес: mira@miracleikebana.com

19 май /неделя/ – от 10:00 до 12:00 и от 13:00 до 15:00 часаРаботилници за Начинаещи. Задължително е предварително заявяване за участие!

Такса участие: 18 лв.

Участието в работилниците на 19 май се гарантира с предварително закупуване на билети от Рецепция Пловдивски Културен Институт – 0884 777 050; 032 664433

Проектът се осъществява от „Миракал Уоркс“ ЕООД и е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата
Фокус: Японска култура, съпътстваща програма в партньорство с Фондация „EU-Japan Fest“.

Последвайте събитията във Фейсбук:
International Sogetsu Ikebana Workshop – Plovdiv, Bulgaria
Sogetsu Ikebana Art – Изложба и работилници по икебана

logo (1)

Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ
Facebook: Пловдивски Културен Институт

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!

Print Friendly, PDF & Email

Вашият коментар

TOP

Условия за поверителност

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?