Театрална къща „Шарж“ в Пловдивски Културен Институт

Театрална къща „Шарж“ предлага школа, в която се учат не само актьорските техники и похвати, но се отварят вратите и на всички останали професии, необходими, за да се създаде една театрална продукция. Това комплексно обучение дава на децата по-голяма палитра от възможности и разбирания за изкуството и за себе си и възпитава у тях вкус за естетика. Преди да създадем спектакъл, е необходимо първо да го напишем и анализираме, после да го режисираме и да си сътворим костюмите и декорите за представлението. Едва след като сме подготвили всичко, актьорите могат да излязат на сцената. Това е мястото, където се учим не само да играем театър, но и да го сътворяваме.

Процесът, в по-голямата си част, е игрови и дава голямо поле за развихряне на децата и провокиране на спонтанността и въображението им. Тук те ще могат да общуват в приятелска и подкрепяща среда, където ще развиват способностите си за работа в екип и емпатия. Насърчаваме развиването на ценни умения като:

– Активно слушане
– Уверено присъствие
– Импровизаторско мислене
– Аналитично мислене
– Подкрепа
– Самодисциплина
– Правилна стойка и походка
– Правилно дишане
– Красива дикция

Като наше бъдеще децата са най-голямото ни богатство, затова посяваме у тях семенца на любов, която да ги води по дългия път към развитие на личността.

Театрална къща „Шарж“ е основана с много любов от артистите Георги Димов и Захарина Тонева. Дейността ѝ е свързана с разнообразни арт проекти като театрални обучения, социални събития, творчески работилници, шоу програми, фестивали и други. Двамата са специалисти в различни творчески области, които се допълват във взаимната им работа и дават богата палитра от умения и знания на курсистите им. Театралната им школа стартира в гр. София, а сега отваря врати и в Пловдив.

Преподаватели:

Георги Димов е актьор, завършил НАТФИЗ със специалност Актьорство за куклен театър. Участвал е в редица куклени, драматични представления и кино проекти. Работил е в трупите на Куклен театър Благоевград и Шизи Импро театър. За него преподаването е любов и важна част от израстването на бъдещите артисти, на които иска да предаде своите знания и умения.

Захарина Тонева буквално е израснала в театъра – за нея той е магия, любов и призвание. Учила е Екранни изкуства в НАТФИЗ, а след това допълва опита си чрез курсове по драматургия към UEA, Импровизационен театър в ШиЗи Импро и разнообразни творчески стажове. Участвала е в различни кино продукции, работила е като сценарист и е автор и редактор на книги. Настоящите ѝ интереси я водят към пълноценното общуване, емпатията и работата в екип, които са ключов фактор към създаването на сплотен колектив.

С магията на театъра и  професионализма на Георги и Захарина можете да се срещнете в:
Театрална школа за деца от 8 до 12 години събота и неделя от 11:00 до 12:30 часа
Театрална школа за младежи 13+ годинисъбота и неделя 13:00 до 14:30 часа
Театрална школа за големи 18+ годинивторник и сряда от 20:00 до 21:00 часа
За записване: 0882724998 / 0888473763

Официален сайт – http://teatralna.net/
Официална Facebook страница Театрална къща „Шарж“

ПРЕПОРЪКА: Спазвайте добра лична хигиена! Грижете се за своето здраве и бъдете отговорни за здравето на другите! Ние спазваме всички условия и противоепидемични мерки за комфорта и сигурността на нашите посетители.

Ще ни откриете на:
ул. Иван Перпелиев № 5  – Пловдивски Културен Институт
Рецепция ПКИ – 032/664433 или 0884 777 050
Facebook: Пловдивски Културен Институт
Instagram: plovdiv_art_center
YouTube: Пловдивски Културен Институт

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!