Едмонт Будакян – преподавател по Тай Дзи в Пловдивски Културен Институт

Едмонт Будакян – преподавател по Тай Дзи

Как започна всичко
Както всяка любов, така и тази към бойните изкуства идва ненадейно. Едва на крехката 7-годишна възраст, Едмонт Будакян преоткрива страстта си към Окинава карате, по-късно надгражда уменията си с Киокушин и Кикбокс, докато през 1998 година, не се влюбва в китайското древно бойно изкуство – Тай Дзи.

„Трудно е да се опише енергията, докато практикуваш Тай Дзи – тя трябва да се усети. Именно това усещане ме покори – да си в плен на свободата!, споделя Едмонт Будакян.

Първите си крачки в този необятен свят му помага да направи пионера в България – Красимир Димитров-Китаеца. На негов семинар, майстор Будакян е впечатлен от деликатните, фини и завладяващи движения, които го вдъхновяват вече 20 години. През школата на Едмонт Будакян се обучават стотици любители на бойните изкуства, запалва искрата на вдъхновение и у всеки, посетил неговите семинари и практики в България и чужбина.

Някои срещи те определят за цял живот
Някои хора казват, че в живота няма случайни срещи. Именно толкова специална е и тази, между Едмонт Будакян и майстор Чън Бин – известен като „Големия Дракон“, пряк потомък на създателя на Тай Дзи Цюан!

„Да черпиш знание и опит от извора на бойното изкуство, което те е пленило до живот, е безценен дар. Да се учиш от най-добрия в света е вдъхновяващо!“, разказва майстор Едмонт Будакян.

Да се учиш от най-добрия в света е вдъхновяващо!

Научете повече за Тай Дзи:
неделя от 10:00 до 11:30 часа  

Официална Facebook страница: Тай Чи Център Пловдив

Ще ни откриете на:
ул. Иван Перпелиев № 5  – Пловдивски Културен Институт
Рецепция ПКИ – 032/664433 или 0884 777 050
Facebook: Пловдивски Културен Институт
Instagram: plovdiv_art_center
YouTube: Пловдивски Културен Институт

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!