Анелия Лазарова – преподавател по Йога в Пловдивски Културен Институт

Анелия Лазарова е сертифициран йога инструктор със специална насоченост към женското здраве и работа с деца и подрастващи. На постелката е от 15 годишна, като йога, пилатес и танците съпътстват ежедневието й вече 30 години.

Силно вярва, че постоянството и грижата за тялото и ума разкриват потенциала и помагат да бъдем по-успешни жени, майки, домакини и работещи дами, връщайки красотата, усмивката и нежността.

Доверете се на нейния опит и прекрасен подход в класовете

Йога за деца 6+ години
– вторник от 18:00 до 19:00 часа

Чрез изпълняване на леки и приятни йога пози, дихателни техники, игри и нежна релаксация ще се впуснем в истинско йога приключение, за да опознаем телата си, да се освободим от напрежение и стрес, да се изпълним с радост и да открием красотата на споделеността.

Йога има безброй ползи за децата:

# Йога позите помагат за укрепване на целия опорно-двигателен апарат (кости, стави и мускули), за развиването на правилна стойка, сила, гъвкавост и баланс, както и за придобиване на здравословни хранителни навици.
# Дихателните практики развиват капацитета на белия дроб и дишането, с което се намалява значително боледуването, дихателни проблеми и възпаления;
# Йога практиките повишават имунитета, подобряват функцията на храносмилателната система, стимулират метаболизма и правилното функциониране на всички вътрешни органи
# Йога стимулира паралелното развиване на лявото и дясното полукълбо на мозъка,  развива въображението, емоционалната интелигентност в децата, тяхната креативност и по-добра концентрация
# Йога развива фината моторика и  усета за движениe, пространствената ориентация;
# Йога успокоява, подобрява съня като води до физическа и емоционална стабилност.
# Развива състрадателност към всички живи същества (хора, животни, другите деца и т.н.), премахва конкуренцията и агресивното поведение;
# Йога насърчава самоувереността, изразяването и дисциплината, помага на децата да се приемат такива, каквито са.
# Забавно, образователно и приятно е, развива нови приятелства!

Йога за женско здраве
– събота от 13:30 до 15:00 часа

Женската природа е изключително фина и лесно се повлиява от всички фактори, които ни заобикалят. Всяко младо момиче, работеща жена, майка, домакиня или възрастна жена може да бъде натоварена психически и физически и това да се отрази върху нейното здраве. Могат да се появят различни симптоми като хормонални проблеми, натрупване на токсини в тялото, повишен риск от заболяване на костите и ставите с напредване на възрастта. Също така настъпват промени в психическото и физическото състояние по време на бременност и след раждане. Често жената е съпътствана от тревожност, депресия и безсъние.

Йога има дълбока лечебна сила и наистина може да промени живота!

Каним ви в специализираните йога практики, посветени на женското здраве, за да ви дадем знание, подкрепа, вдъхновение и да се радвате на всеки ден!

Тези класове могат да помогнат на всяка жена да се справи със стреса, обездвижването и предизвикателствата на съвремието.

Класовете са подходящи за:
# момичета в тийнейджърска възраст
# жени в период на менопауза и пред менопауза;
# при хормонални смущения;
# при болезнена менструация;
# при затруднения в зачеването;
# при депресия и следродилна депресия;
# за бързо възстановяване след раждане;
# при безсъние и безпокойство
# при липса на тонус и емоционален дисбаланс.

Добре дошли сте на постелките в приятна дамска компания, където с подкрепата на чаровната Анелия ще се почувствате физически добре и ще се върнете към женската си сила!

ВАЖНО!!!
Бъдете с удобно облекло!
Добре е да не сте приемали храна поне час преди практиката.

Задължително е предварително запазване на място за участие в класовете по един от изброените начини:
чрез бутона Запази място
0884 777050 – Рецепция ПКИ
мейл: event@pki.bg
FB messenger – Пловдивски Културен Институт

Ще ни откриете на:
ул. Иван Перпелиев № 5  – Пловдивски Културен Институт
Рецепция ПКИ – 032/664433 или 0884 777 050
Facebook: Пловдивски Културен Институт
Instagram: plovdiv_art_center
YouTube: Пловдивски Културен Институт

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!