Йога класове с Деница Илиева в Пловдивски Културен Институт

вторник и четвъртък от 9:00 до 10:00 часа –  Morning Yoga  Flow

Нежна, лека и приятна практика, която ще ни потопи в един поток на себеопознаване и себеутвърждаване. Разтягайки тялото си ще търсим спокойствие в ума и баланс на всички нива. Практикуването на различните йога пози прави тялото и умът ни гъвкави.

 В часовете по Yoga flow ще пуснем мислите свободно да се изразяват в ритъма на свободен танц. Ще се разтягаме, медитираме и релаксираме.

Разтягайки се и задържайки тялото си в различните пози, ние правим мислите си гъвкави, а тялото грациозно. Движейки се свободно в пространството под формата на танц, следвайки потока на собствените си движения,  ставаме по-креативни и помагаме на съзнанието ни да се изчисти от всички негативни мисли натрупани в ежедневието. Комбинацията от балансиращи и разтягащи пози оказват положително въздействие върху нервната система, мускулатурата и цялото тяло.

Yoga flow е един час свободно пътешествие за душата.

При изпълнението на йога позите акцентът пада върху осъзнаването. Чрез усвояването им ние култивираме в себе си качества, като баланс, търпение, спокойствие, мир и необременено съзнание. Сложността на йога позите зависи единствено от сигналите и възможностите на нашето тяло.

Танцът от своя страна помага на тялото ни да се справи със стреса, преобразувайки негативните емоции в положителни.  Ще се движим в синхрон с нашето вътрешно усещане. Ползите от танците обхващат всички области на здравето, включително физически, умствени и емоционални.

Преплитането на йога и танц, дава възможност на вътрешните ни усещания да излязат на повърхността. Практиката ви дава възможност не само да изразите себе си и да се забавлявате, но също така ви помага да сте здрави и позитивно заредени. А за да бъдем здрави е нужно да сме физически добре, умствено и емоционално балансирани.

Практиката е подходяща за добър старт на деня. Очакваме Ви!

сряда от 19:30 до 21:00 часа Йога за гърба, баланс и медитация с минерали

Гърбът представлява опората в живота, той е опората на тялото, стълбът на костната и мускулната структура. Преди всичко той символизира това, което „търпим“ от трудностите, съпътстващи живота ни. Натрупвайки  напрежение в различни области на тялото, особено в раменете и гърба. Това напрежение деформира органите и самото тяло, като по този начин засяга вертикалния гръбначен стълб под формата на напрежение и скованост на мускулите.

Изпълнението на различните йога асани зависи изцяло от възможностите на нашето тяло, ще се стремим да следваме нашият вътрешен ритъм на дишане и влизане и излизане в йога позите. Практиката е подходяща за напълно начинаещи. Указва благоприятно въздействие върху целият гръбначен стълб, намалява стреса. Подобрява концентрацията и креативността. Извайва тялото ни и го прави грациозно. Изгражда в нас чувство на спокойствие, вяра, баланс и вътрешен мир.

Тази йога практика ще ни преведе през дълбоко разтягане на цялото тяло. Един дълъг цикъл на задържане във всяка една поза, дишане, медитация, релаксация. Индивидуални и колективни игри съчетаващи в себе си различни пози. Движение и танц.

Всяка практика завършва с релаксация и медитация с минерали. Всички сме чували за лечебните свойства на минералите. В тези класове ще се учим как да се свързваме с тях посредством своята интуиция. Ще медитираме с тях и ще зареждаме различните части на нашето тяло с тяхната лечебна енергия, оставяйки се на интуитивния ни избор, ще се учим да улавяме нуждите си за баланс и настройка в настоящия момент.

С редовна практика на балансиращите пози човек успява да се владее и да чувства вътрешен мир.

На физическо ниво, балансиращите пози укрепват мускулатурата и коригира стойката, а на психическо ниво, помага да се постигне хармония.

Преподавател: Деница Илиева

Последвайте ГРАФИКА и запазете своето място ПРЕДВАРИТЕЛНО за съответния клас или по един от изброените начини:
0884 777050 – Рецепция ПКИ
мейл: event@pki.bg
FB messenger – Пловдивски Културен Институт

ПРЕПОРЪКА: Спазвайте добра лична хигиена! Грижете се за своето здраве и бъдете отговорни за здравето на другите! Ние спазваме всички условия и противо-епидемични мерки за комфорта и сигурността на нашите посетители.

Ще ни откриете на:
ул. Иван Перпелиев № 5  – Пловдивски Културен Институт
032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ
Facebook: Пловдивски Културен Институт
Instagram: plovdivculturalinstitute
YouTube: Пловдивски Културен Институт

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!