Модерни танци

Модерни танци – съчетание от класически балетни елементи и различни съвременни танцови течения. Чрез завладяваща хореография и музика, използвайки вродената интелигентност на тялото и невербалното общуване, този танц се превръща в израз на съкровени емоции, разбирания и отношения по теми, близки до съвременния човек.

Танцът е изкуство на жестовете, което ярко и разнообразно предава различни човешки преживявания и усещания, носи силно послание, което се превръща в средство за общуване, терапия, изцеление и разтоварване – много подходящ за стила на живот на съвременния човек. Различните видове, интерпретации и стилове танци ни позволяват да се докоснем както до личните усещания, така и до културата на различни народи. Те въплъщават образи, пресъздават събития и неизменно пораждат емоции. Танцът е най-достъпното творчество, позволяващо на всеки да го възприеме според своето лично светоусещане. Развива креативността, интуитивността, подпомага физическия комфорт, освобождава умственото напрежение и балансира духа. Посредством танца преоткриваме себе си, изразяваме себе си, подобряваме общуването със себе си и околните, възвръщаме равновесието в организма и живота си.

Танцът е очарователен и прекрасен начин за общуване и възпитание и на децата, чрез който развиват както физически умения, така и усет към красота, ритъм, музика …

И както казва един от най-изтъкнатите пионери на модерния танц Марта Греъм … “Танцът е скритият език на душата” 

При нас можете да откриете:

Street Dance School The Center – Хип-Хоп танци за деца и възрастни

Студио за свободни танци „Dance to the max” – група за деца

Детска танцова школа „Пловдивъ“ – модерни и народни танци за деца

 

Изберете най-удобното време и практика за Вас от пълния ГРАФИК на РЕДОВНИТЕ класове!

В тези класове можете да се включите с карти  SODEXO или ISIC

Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ
Facebook: Пловдивски Културен Институт

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!

Print Friendly, PDF & Email