Марияна Стракова – йога преподавател в Пловдивски Културен Институт

Марияна Стракова e сертифициран преподавател към Световната Йога Асоциация Yoga Alliance.

Води групови практики по Виняса Флоу йога, Ин йога, Йога Нидра, Медитации, Женски сакрален кръг и др.

От здравеопазването през корпоративния бизнес, чрез йога и медитация Марияна опознава усещането за баланс и открива силата да се справя с ежедневните предизвикателства. Срещата й с древната наука започва преди 20 години, когато изучава йога като философия. По-късно се отдава на практика, обучения и така този път се превръща в начин на живот. Споделянето на личните си открития, знания и опит се превръщат в мисия, чрез която подкрепя духовните търсения и лична трансформация на все повече хора.

Изучавала е Hatha yoga, Rainbow Kids Yoga, Prana Vinyasa Flow yoga, Inside flow, Liquid Asana Vinyasa, Rasa Yoga, IN yoga, Hasya yoga, Yoga Anatomy, Yoga Therapy, Meditation, Прана лечение и др.

Черпи вдъхновение и опит от различни стилове и популярни учители в България и по света, от природата, музиката и изкуството, пътуванията и опознаването на различни култури, от ежедневните срещи с интересни хора в залата. В многообразието от техники и практики, които владее, добавя своята опитност и интуиция, холистичен подход и внимание,  за да изгражда свой стил на преподаване. Класовете й са симбиоза от сетивни преживявания, танц между дъх и движение, музика, медитация, работа с ума и осъзнаването. Създава разнообразни тематични практики, съобразени с потенциала на групата, лунните цикли, енергията на деня като поставя фокус върху усещането за тялото, работата с дъха и вниманието, наблюдението и дълбокото себеизследване.

Допълнителни интереси и обучения: философия, интегрална психология, НЛП, ТЕС,  рейки, радиестезия, астрология, ароматерапия, ангелска терапия  и др.
Създател на сайта „Промяната“, редовен автор в популярни печатни, радио и онлайн издания. Организатор и партньор на събития в сферата на здравословния живот, изкуство, култура и духовно знание, на тематични пътувания и ваканции в България и чужбина. Участва в тренинги, обучения, йога фестивали и други в сферата на холистично здраве, личностно развитие и мотивация.

Визионер, създател и ментор на интегрални практики – Сладостта на Прошката, Благодарността – вълшебният елексир на промяната, Силата на твоите желания, Женски сакрален кръг, Живот в изобилие и други. Има издадени 2 авторски диска с Релаксация за здрав и хармоничен живот и Медитация „Силата на моите желания“.

Йога постелката е моето пространство и възможност да преоткрия живота си, да опознавам себе си, да приемам, да обичам, да прощавам, да облагородявам средата си, да се наслаждавам и да живея с огромна благодарност. С вдъхновение и вяра в необятния човешки потенциал разкривам най-доброто от моя път и лична житейска опитност.

Йога ми носи онази връзка, чрез която да бъда в хармония с моето ежедневие, да еволюира всеки аспект от мен и живота ми. Йога разтвори ограниченията ми, пречупи съпротивите ми и разви творческия ми импулс още повече. Всяка практика е като неповторим празник за сетивата ми, мелодия от най-фините струни на душата ми и дълбоко, истинско себеизразяване.“, споделя Марияна

С Марияна можете да се срещнете в класовете: 
понеделник от 19:30 до 21:00 часа Виняса флоу йога – Напреднали
вторник и четвъртък от 14:30 до 16:00 часа Виняса флоу йога и Йога Нидра
вторник от 17:30 до 19:00 часа Сетивна ИН йога и Медитация
четвъртък от 19:30 до 21:00 часа Dance with me! – Виняса флоу йога – Напреднали

Йога е откровение – бр.7/2018 на сп. OM Yoga & Lifestyle
В търсене на баланс – бр.8/септември-октомври 2018 на сп.OM Yoga & Lifestyle.
Загубите и изпитанията са ценните уроци на живота 

Web: Промяната – Вдъхновение в твоя ден!
FB: Промяната
Facebook group: Change your life with Mariyana
Instagram: changelife_promyana ; mytime_mariyana
YouTube: Промяната си ТИ!

Ще ни откриете на:
ул. Иван Перпелиев № 5  Пловдивски Културен Институт
032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ
Facebook: Пловдивски Културен Институт
Instagram: plovdivculturalinstitute
YouTube: Пловдивски Културен Институт

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!