Марияна Стракова – йога преподавател в Пловдивски Културен Институт

Марияна Стракова e сертифициран преподавател към Световната Йога Асоциация Yoga Alliance.

Води индивидуални и групови практики по Виняса Флоу йога, Ин йога, Йога Нидра, Медитации, Женски сакрален кръг.

От здравеопазването през корпоративния бизнес, чрез йога и медитация Марияна опознава усещането за баланс и открива силата да се справя с ежедневните предизвикателства. Срещата й с древната наука започва преди 20 години, когато изучава йога като философия. По-късно се отдава на практика, обучения и така този път вече е нейният осъзнат и пълноценен начин на живот. Споделянето на личните си открития, знания и опит се превръщат в мисия, чрез която подкрепя духовните търсения и лична трансформация на все повече хора.

Изучавала е Hatha yoga, Rainbow Kids Yoga, Prana Vinyasa Flow yoga, Mythic Yoga Flow, Inside flow, Liquid Asana Vinyasa, Rasa Yoga, IN yoga, Hasya Yoga, Yoga Anatomy, Yoga Therapy, Meditation, Прана лечение, Рейки и др.

Черпи вдъхновение и опит от различни стилове и популярни учители в България и по света, от природата, музиката и изкуството, пътуванията и опознаването на различни култури, от ежедневните срещи с интересни хора в залата. В многообразието от техники и практики, които владее, добавя своята опитност и интуиция, холистичен подход и внимание,  за да изгражда свой стил на преподаване. Класовете й са симбиоза от сетивни преживявания, танц между дъх и движение, музика, медитация, работа с ума и осъзнаването. Създава разнообразни тематични практики, съобразени с потенциала на групата, лунните цикли, енергията на деня като поставя фокус върху усещането за тялото, работата с дъха и вниманието, наблюдението и дълбокото себеизследване.

Допълнителни интереси и обучения: философия, интегрална психология, НЛП, ТЕС, радиестезия, астрология, ароматерапия, ангелска терапия  и др.
Създател на сайта „Промяната“, редовен автор в популярни печатни, радио и онлайн издания. Организатор и партньор на събития в сферата на здравословния живот, изкуство, култура и духовно знание, на тематични пътувания и ваканции в България и чужбина. Участва в тренинги, обучения, йога фестивали и други в сферата на холистично здраве, личностно развитие и мотивация.

Визионер, създател и ментор на интегрални практики – Сладостта на Прошката, Благодарността – вълшебният елексир на промяната, Силата на твоите желания, Женски сакрален кръг, Живот в изобилие и други. Има издадени 2 авторски диска с Релаксация за здрав и хармоничен живот и Медитация „Силата на моите желания“.

Йога постелката е моето пространство и възможност да преоткрия живота си, да опознавам себе си, да приемам, да обичам, да прощавам, да облагородявам средата си, да се наслаждавам и да живея с огромна благодарност. С вдъхновение и вяра в необятния човешки потенциал разкривам най-доброто от моя път и лична житейска опитност.

Йога ми носи онази връзка, чрез която да бъда в хармония с моето ежедневие, да израствам и да еволюира всеки аспект от мен и живота ми. Йога разтвори ограниченията ми, пречупи съпротивите ми и разви творческия ми импулс още повече. Всяка практика е като неповторим празник за сетивата ми, мелодия от най-фините струни на душата ми и дълбоко, истинско себеизразяване.“, споделя Марияна

С Марияна можете да се срещнете в класовете:

вторник – 14:00 – 15:30 часа – ИН йога за всеки 
вторник – 19:30 – 21:00 часа – Виняса флоу йога и Медитация – Напреднали*
четвъртък – 14:00 – 15:30 часа – Виняса флоу йога и Йога Нидра
четвъртък – 19:30 – 21:00 часа – Inside Yoga Flow – Напреднали*
неделя – 16:00 – 17:30 часа ИН йога за всеки 

*В тези класове можете да участвате и Онлайн – За информация 0887110660 !!!

Научете още на:
Йога е откровение – бр.7/2018 на сп. OM Yoga & Lifestyle
В търсене на баланс – бр.8/септември-октомври 2018 на сп.OM Yoga & Lifestyle.
Загубите и изпитанията са ценните уроци на живота 

Web: Промяната – Вдъхновение в твоя ден!
FB: Промяната
Facebook group: Change your life with Mariyana
Instagram: changelife_promyana ; mytime_mariyana
YouTube: Промяната си ТИ!

Ще ни откриете на:
ул. Иван Перпелиев № 5  – Пловдивски Културен Институт
Рецепция ПКИ – 032/664433 или 0884 777 050
Facebook: Пловдивски Културен Институт
Instagram: plovdiv_art_center
YouTube: Пловдивски Културен Институт

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!