Народни танци в Пловдивски Културен Институт

Българските народни танци са самобитно и красиво изкуство, в което се крие цялата история на България, славно минало, традиции, нрави и обичаи. В продължение на векове българският народен танц запазва своята идентичност и емоционален заряд, разказвайки историята на един народ със силен дух и принадлежност.

Творческият подход и дълбока вътрешна динамика, характерни за българския народен танц, са проявление на чувства, мисли и настроения, които разказват сюжети, обичаи и обреди.

Българските народни танци са изключително разнообразни по видове и специфика според различните етнографски области. Уникалността на стъпките и фигурите идва от това, че когато танцуващият играе, той влага всичко от себе си, всички чувства, мисли и настроения. Танцува не само неговото тяло, танцуват неговите душа и сърце.

Народните танци завладяват и разпалват чувствата, изразяват радост, неудържим стремеж към свобода и щастие, даряват ведро настроение и здраве. Няма друго такова изкуство, което толкова завладяващо и силно да изразява жизнерадост и възторг, чувство и волност.

В Пловдивски Културен Институт можете да се потопите в завладяващото усещане на българските народни танци чрез изключителните професионалисти и изявени преподаватели.

Направи своята първа стъпка и танцувай с Клуб по български танци „Гайтани”!

Напреднала: – група на 5 години 
понеделник и сряда от 18:00 часа 
вторник и четвъртък от 19:00 часа 
Средно ниво: – група на 2 години 
понеделник и сряда от 19:00 часа 
вторник и четвъртък от 18:00 часа 

За информация и записване: 0897 920893   

Нека заедно запеем песен и захванем ситна тропанка, за да преживеем неповторимата магия и великолепие на българския танц!

ПРЕПОРЪКА: Спазвайте добра лична хигиена! Грижете се за своето здраве и бъдете отговорни за здравето на другите! Ние спазваме всички условия и противоепидемични мерки за комфорта и сигурността на нашите посетители.

Ще ни откриете на:
ул. Иван Перпелиев № 5  – Пловдивски Културен Институт
Рецепция ПКИ – 032/664433 или 0884 777 050
Facebook: Пловдивски Културен Институт
Instagram: plovdiv_art_center
YouTube: Пловдивски Културен Институт

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!