FORGOT YOUR DETAILS?

Първа фото изложба “Хората през обектива” на People of Plovdiv от 1 декември 2018

by / петък, 30 ноември 2018 / Published in Минали събития

Скъпи приятели, щастливи сме да Ви поканим
на ПЪРВАТА фото изложба “Хората през обектива”
на талантливия екип  “People of Plovdiv” 
на 1 декември (събота) от 16:30 часа
в
Пловдивски Културен Институт

След почти пет години от старта на фотографския им проект, наречен People of Plovdiv, който спечели много верни и всеотдайни последователи, екипът в лицето на – Коко Стоянов , Anna Stoyanova, Dimitar Karamitev, Пепа Драгоева, Mario Oreshkov и- подготвиха за Вас и ще осъществят първата си самостоятелна фотографска изложба на 1.12.2018 година.

Всеки фотограф си мечтае някой ден да има възможността да покаже творбите си на хората лице в лице. А ето, че сега в навечерието на Коледа това ще се случи и за нас от People of Plovdiv, споделят инициаторите пред https://www.puravidalifestyle.org/

Първата ни самостоятелна фотографска изложба ще се осъществи със съдействието на прекрасните хора от Пловдивски Културен Институт, които приеха идеята ни присърце и са изключително добронамерени към нас. Благодарение на тях ще можем да Ви представим специална селекция от фотографии, които заснехме за Вас през тези години. Не можем да скрием, че това предизвиква вълнение у нас и дори лека сценична треска, тъй като това ще ни бъде за пръв път. Разбира се, подготвяме се сериозно за изложбата и смятаме, че ще Ви зарадваме с прекрасни снимки.
Но това не е всичко, тъй като подготвяме и някои много, много приятни изненади за Вас. Те ще са комплимент за огромната Ви подкрепа от самия старт на People of Plovdiv.

People of Plovdiv не може да се опише с една дума. Проектът е Коко, Ани, Марио, Димитър, Пепа, всички пловдивчани, всички спомени на Пловдив и най-красивото му лице.

Чрез проекта виждаме града в най-хубавия му блясък, от първо лице. Той е събрал едно семейство, в лицето на екипа, и това на Коко и Ани. Шегуват се, че е първото дете на Коко.

People of Plovdiv мотивира, предизвиква носталгия за хората, които не са в родината си, усмихва, но винаги остава… чист.

Как се роди идеята?
Всички подобни проекти, за които знам са стартирали от Humans of New York. Създателят на блога губи работата си и започва да снима хората из града. Вдъхнових се. Казах си, че Пловдив има какво да покаже и заслужава подобно внимание. Отначало не знаех какво да правя – снимах с телефон. Беше като на шега. Но малко по-малко, нещата започнаха да се случват професионално.
Коя е най-вдъхновяващата история, която сте чували от някой човек, който сте снимали?

Една от запомнящите се истории е на Митко, който продава чорапи. Когато го снимах, се оказа, че много хора искат да му помогнат. Неговата история ни накара да направим и събитието “Да си купим чорапите на Митко”. От една снимка научихме толкова много за него – това, че е на почти 45 годишна възраст, обикаля улиците, продавайки различни неща близо 25 години, семейството му е наброява около 20 члена, той издържа майка си. Заинтригуващо е как един кадър, може да обедини толкова много хора в една обща кауза.

Какво си пожелавате занапред?
Пожелаваме си повече свободно време. Също, зад нас никога да няма гръб и да трябва да бъдем зависими от някого. Искаме да запазим идеята на проекта чиста, без да бъде спонсориран. И, разбира се, все по-голямо вдъхновение.

Какво ви мотивира да останете в България?
Ако можем да се обосновем в едно изречение, то ще е:
Ани: Защото искам всеки да показва най-красивото си лице тук.
Коко: Искам нещата да се случват тук.
Марио: Можем сами да направим живота си хубав.
Пепа: Всички сме част от пъзела.

Последвайте събитието във Фейсбук на: Фотографска изложба на People of Plovdiv – Хората през обектива

Заповядайте на Официалното откриване
на 1 декември (събота) от 16:30 часа.
Изложбата ще продължи до 3 януари 2019 година.

Входът за събитието е СВОБОДЕН!

logo (1)

Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ
Facebook: Пловдивски Културен Институт

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!

 

Print Friendly, PDF & Email

Вашият коментар

TOP

Условия за поверителност

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?