FORGOT YOUR DETAILS?

Изложба – Живопис „Между два свята” на Галина Христова от 14 май

by / вторник, 10 май 2016 / Published in Култура, Минали събития

Заповядайте на официалното откриване на Изложба – Живопис „Между два свята”
на художничката Галина Христова
на 14 май 2016 г. от 18:00 часа в Пловдивски Културен Институт

Картините  носят натрупан опит и житейска мъдрост от многолики срещи и размисли. Неволни и неслучайни. По-скоро отзвуците на самите творби една към друга раждат сюжет. Готови да преразказват отново и отново нашите светове.

 Между два свята –  размита граница между реалното и нереалното. Докосване до всеки един, който пътува навътре в себе си, и който съществува и отдава навън. Който обитава постланите с хиляди други истории земи и който разказава своята лична история.

Търся сетивността на човека, оставям понякога настрана разума и рационалността, и се опитвам да провокирам изначалния инстикт. Вечните теми за многоликата човешка природа, често двойнствена, понякога отстояваща еднолични стйности и идеали. Без предел – това е посланието в картините. Без предел между ликуването на полетелия и смиреноста на смъртния. Пряк вестител за онзи, който съумее да усети вибрацията между две вселени. Да завибрира и той.  Вселената на чудесата, на имагинерното, на загадките… и онази на няколкото десетки години които определя тленния път. Очарователни и със своите слабости, и със своите страсти, със своите  страхове и неволи. Невежи в своята суета, достойни в своята доблест и сърдечност.

А времето…времето, което присъства в преплитането на тези светове – близко и далечно, е неизменна част от човешките противоречия и властелин както на необяното, така и на ограниченията и преходността.

Галина Христова работи предимно в областта на живописта, обединявайки различни форми на изкуството в различни съвременни проекти. От 2014 е член на Дружеството на Пловдивските художници. Има реализирани самостоятелни изложби, участия в Международни пленери и в редица съвместни изложби. Нейни творби са притежание на частни колеции в България, Германия, Норвегия.

Картините на Галина Христова ще са експонирани в Пловдивски Културен Инстиут до 03 юни 2016 год.

Print Friendly, PDF & Email

Вашият коментар

TOP

Условия за поверителност

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?