FORGOT YOUR DETAILS?

Сценографска изложба “Отворени пространства” от 1 ноември

by / вторник, 10 септември 2019 / Published in Минали събития

Скъпи любители на изкуството,
отправяме покана към Вас по повод предстоящото откриване на
Сценографска изложба “Отворени пространства”
на 1 ноември 2019 (петък) от 18:00 ч.
в Арт Галерия  Пловдивски Културен Институт

Изложбата включва проекти от процеса и създаването на спектаклите „Венецианският търговец“ 2018 г. с режисьор Калин Ангелов „Сън в лятна нощ“ 2019 г. с режисьор Тери Фендър в с. Паталеница под културната марка на Шекспирова театрална школа „Петровден“.

Инициатор на изложбата е Инна Церовска – директор на Младежки дом – Пазарджик, а също така и мениджър на Детската шекспирова театрална школа „Петровден“ в Паталеница. Занимава се с множество инициативи, свързани с децата, младежите и всички онези, които имат отношение към културата. Завършила е филология, но винаги се е занимавала със сценични изкуства.

Всяка година в рамките на един месец, благодарение на Инна и нейния съпруг Христо Церовски, училищният двор в село Паталеница се превръщат в реален театър. След това представленията се играят на открито.

„Играли сме винаги на открити сцени – в Пловдив, София, Велинград, Батак, Пазарджик. Когато преди много години заедно с режисьора Христо Церовски започнахме тази инициатива, целта ни беше да помогнем на нашите деца – там, където не бяха виждали театър. Започнахме, чрез един социален проект да се забавляваме: чрез четенето на пиеси и представянето им на сцена. Искахме да заразим децата и така да им помогнем, ако имат някакъв социален проблем. В годините това постепенно прерасна в една много сериозна професионална работа. Да, в трупата ни пак има деца, но те са доста добре обучени. Те от първи клас се занимават с театър, под ръководството на професионални режисьори и актьори, които идват в селото. По този начин, чрез Шекспировите текстове, през лятото омагьосваме публиката“. – разказва Инна.

Екипът от автори на изложбата е сформиран на база на проекта „Отворени пространства“ по програма Читалища, част от събитията на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Екип:

Теодора Лазарова – сценограф

Илина Грозева – асистен-сценограф

Александър Будуров

Моника Василска

Ани Зомбори

Ангел Савов

Павлина-Калина Церовска

ОТКРИВАНЕ – 1 ноември /петък/ 18:00 часа. ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Открийте събитието във Фейсбук: Сценографска изложба “Отворени пространства” в ПКИ

Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ
Facebook: Пловдивски Културен Институт

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!

Print Friendly, PDF & Email

Вашият коментар

TOP

Условия за поверителност

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?